USA/åbning: Tæv til Target i mikset marked

Udgivet den 15-01-2020  |  kl. 15:40  |  

Der er ingen klar retning på de amerikanske aktiemarkeder fra handelsstart onsdag, hvor investorerne giver kursklø til Target, imens blikket også er rettet mod amerikanske storbanker oven på fjerdekvartalsregnskaber.

Efter et par minutters handel er Dow Jones-indekset nede med 0,1 pct., mens S&P 500 handles 0,1 pct. højere, og Nasdaq-indekset er i grønt med et plus på 0,1 pct.

Stemningen er formentligt præget af nyt fra handelskrigen.

En underskrivelse af den delvise handelsaftale mellem Kina og USA betyder nemlig en efterfølgende fastfrysning af tolden på kinesiske varer i ti måneder til efter det amerikanske præsidentvalg.

Det kan have skuffet investorer, som havde håbet på yderligere reduktioner i den nærmeste fremtid. Med handelsaftalen sløjfes ellers told på nye varer fra Kina, ligesom satsen på varer for 120 mia. dollar halveres til 7,5 pct.

Onsdagens handelsstart byder på tørre tæsk til lavpriskæden Target, der bliver banket ned med 5,3 pct. til 118,66 dollar.

Selskabet nedjusterede tidligere onsdag forventningerne til væksten i fjerde kvartal til 1,4 pct. på grund af et dårligt julesalg. Analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet en vækst på 3,8 pct.

På årsbasis venter kæden dog fortsat et ordinært overskud per aktie på 6,25-6,45 dollar.

Anderledes ser det ud for verdens største kapitalforvalter, Blackrock, der kom bedre ud af sidste kvartal af 2019, end analytikerne forudså. Det kvitterer investorerne ved at sende aktien op med 1,8 pct. til 528,13 dollar.

Kapitalforvalteren nåede ifølge Bloomberg News en justeret indtjening per aktie på 8,34 dollar, mens analytikerne havde ventet 7,69 dollar per aktie.

Også indtægterne var højere end ventet. De landede på 3,98 mia. dollar mod estimeret 3,85 mia. dollar, skriver Bloomberg.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth er også kommet med regnskab for fjerde kvartal, hvor den med et justeret overskud per aktie på 3,90 dollar klarede sig bedre end ventet, da det ifølge estimater fra Bloomberg News er 0,12 dollar mere end ventet i analytikerkorpset.

Aktien stiger med 1,5 pct. til 292,50 dollar.

BANKER I FOKUS EFTER REGNSKABER

Den amerikanske storbank Bank of America har onsdag aflagt regnskab for fjerde kvartal, hvor indtjeningen og indtægterne fra handel med rentepapirer, valuta og råvarer var bedre end ventet.

Bankens indtægter faldt med 1,5 pct. i fjerde kvartal til 22,35 mia. dollar, men indtjeningen per aktie steg til 74 cent fra 70 cent, hvilket var over analytikerestimatet på 69 cent.

Indtægterne fra handel med rentepapirer, valuta og råvarer (FICC) steg med 27 pct. i kvartalet til 1,84 mia. dollar, hvor analytikerne ventede 1,68 mia. dollar.

Investorerne sender dog aktien ned med 2,6 pct. til 34,42 dollar.

Storbanken Goldman Sachs klarede på indtjeningssiden ikke fjerde kvartal af 2019 med bravur.

For kvartalet kunne Goldman Sachs fremvise en indtjening per aktie på 4,69 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en indtjening per aktie på 5,52 dollar.

Det sender aktien ned med 2 pct. til 240,77 dollar ved handelsstart onsdag.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder