USA/åbning: Teknologiaktier i front efter opløftende inflationstal

Udgivet den 13-04-2023  |  kl. 15:41  |  

Endnu en lavere end ventet inflationsaflæsning har torsdag været med til at hjælpe de amerikanske aktiemarkeder til at åbne i grønt.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,6 pct. højere, S&P 500-indekset stiger 0,3 pct., og Dow Jones-indekset kommer fra land med et plus på 0,2 pct.

En time før torsdagens amerikanske børsåbning landede producentprisopgørelsen for marts, der viste et månedligt fald på 0,5 pct., hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News havde ventet en flad udvikling.

Det kommer i kølvandet af onsdagens forbrugerprisopgørelse, der for hovedtallet viste en lidt lavere end ventet inflation i marts, men kerneinflationen er fortsat langt over centralbankens målsætning.

Det var onsdag især med til at presse Nasdaq-indekset, der tabte 0,9 pct., mens S&P 500-indekset kunne nøjes med et minus på 0,4 pct. og Dow Jones-indekset klarede næsten frisag med et fald på 0,1 pct.

En solid aktieudvikling i marts er i denne måned afløst af større ubeslutsomhed hos investorerne, da økonomiske data har signaleret en afmatning.

Men med inflationen fortsat aftagende satser investorerne nu på, at centralbanken kan sænke renten inden årets udgang.

- De amerikanske markeder kæmper for at finde et ståsted som følge af modstridende bekymringer, siger Sophie Lund-Yates, aktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, ifølge Bloomberg News.

- Centralbankens referat viser, at flere medlemmer er bekymrede over recessionsrisikoen. Samtidig har vi set de seneste markedsbevægelser, der ser ud til at være en reaktion på tanken om, at renten vil blive hævet længere end forventet for at bringe inflationen ned, fortsætter aktieanalytikeren, der henviser til en høj usikkerhed på markederne.

TEKNOLOGIAKTIER TAGER REVANCHE

Teknologiaktierne var onsdag presset af en rente, der kravlede tilbage mod udgangspunktet efter det indledende fald efter forbrugerprisopgørelsen.

Torsdagens producentprisopgørelse har sendt renterne nedad igen, hvilket understøtter de rentefølsomme teknologiaktier.

Apple stiger 1,5 pct., Amazon løftes med 1,5 pct., og Alphabet åbner med et plus på 1,9 pct.

DELTA AIR LINES OPJUSTERER

Det amerikanske luftfartsselskab Delta Air Lines venter en bedre justeret indtjening per aktie, end hvad analytikerne har regnet sig frem til.

Delta ser posten lande i intervallet 2-2,25 dollar per aktie mod analytikernes bud på 1,61 dollar ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

For hele året ventes indtjeningen per aktie at ligge mellem 5 og 6 dollar mod en forventning på 5,37 dollar.

Resultaterne for det netop overståede første kvartal ligger for en stor del under analytikernes forventning.

Den justerede indtjening per aktie endte på 25 cent mod ventet 29 cent, den justerede omsætning steg godt nok med 45 pct. i forhold til for et år siden til 11,84 mia. dollar. Men her var der ventet 11,99 mia. dollar.

Aktien stiger 0,4 pct. efter et fald på 2,4 pct. onsdag.

Merck-aktien åbner 0,4 pct. højere, efter at finanshuset Citigroup har hævet sin anbefaling for medicinalaktien til "køb" fra "neutral" med henvisning til reviderede indtjeningsestimater for cancer- og kardiologibehandlinger.

REGNSKABSSÆSONEN SKYDES I GANG FREDAG

Den amerikanske regnskabssæson skydes for alvor i gang fredag over middag med tal for første kvartal fra hele tre af de største amerikanske detail- og investeringsbanker målt på markedsværdi.

Regnskaberne fra JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup før børsåbningen får formentlig ekstra opmærksomhed i denne omgang efter sidste måneds krise i den amerikanske banksektor, hvor blandt andet Silicon Valley Bank måtte dreje nøglen om.

De tre storbanker åbner med fald på op til 0,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯