USA/åbning: Tesla tager teten i grøn start efter stærkt første kvartal

Udgivet den 21-04-2022  |  kl. 15:39  |  

Teknologi-aktierne kan torsdag nyde en plads i solen oven på en periode med svære betingelser. Det er elbilproducenten Tesla, der fører an efter onsdagens stærke regnskab for første kvartal.

Også teknologikæmper som Apple, Alphabet og Microsoft lægger fra land med pæne stigninger.

Det lader sig også aflæse af det teknologiprægede Nasdaq-indeks, der åbner med et plus på 1,4 pct. Det brede S&P 500 stiger 1 pct., mens Dow Jones går frem med 0,8 pct.

Teknologiaktierne har været præget af modgang, da den stigende inflation og udsigten til en strammere pengepolitik fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har kunnet mærkes på kurserne.

- De makroøkonomiske omstændigheder er ikke favorable for teknologiselskaber i år. Selvom vi ikke har set en migration fra teknologi- til valueaktier, vil de teknologiselskaber, der har en usikker indtjening i fremtiden, og som ikke kan videreføre inflationen til kunderne, lide, siger Ipek Ozkardeskaya, der er analytiker hos Swissquote, til Bloomberg News.

TESLA SLOG FORVENTNINGERNE

Elbilproducenten Tesla kunne onsdag fremvise stærke tal for første kvartal, hvor både top- og bundlinjen endte bedre end ventet.

Tesla omsatte for 18,8 mia. dollar i januar, februar og marts, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sat næsen op efter 17,9 mia. dollar.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 3,22 dollar mod ventet 2,27 dollar.

Teslas bruttomargin endte på 29,1 pct. mod ventet 25,8 pct. blandt analytikerne.

De gode takter kunne også aflæses i de frie pengestrømme, der i første kvartal landede på 2,23 mia. dollar mod ventet 671,8 mio. dollar blandt analytikerne.

Det sender aktien op med 9,4 pct. fra åbningen.

Der er også pæne stigninger til blandt andet Microsoft, der stiger 1,5 pct. Det samme gør Apple og Amazon, mens Amazon stiger 1,4 pct.

NETFLIX FORTSAT UNDER PRES

Selvom teknologisektoren i det store hele oplever solid fremgang torsdag, er Netflix fortsat hårdt ramt.

Den abonnementsbaserede tjeneste er tilsyneladende noget af det første, der ryger ud af husholdningsudgifterne, når inflationen begynder at presse på pengepungen.

Tirsdag aften kunne Netflix rapportere, at selskabet havde mistet kunder for første gang i et årti. Samlet faldt antallet af abonnenter med 200.000 i første kvartal, og Netflix forudser et fortsat fald på op til 2 mio. betalende kunder i andet kvartal.

Aktien blev på den baggrund sendt ned med hele 35,1 pct. i onsdagens handel. Torsdag er der ikke tegn på bedring, da aktien åbner med et fald på 0,1 pct.

FLYAKTIER STIGER TIL VEJRS

Der er rift om aktierne i de amerikanske flyselskaber torsdag, efter at såvel American Airlines som United Airlines har offentliggjort regnskaber, der lover godt for sektorens fremtid.

Det rapporterer Bloomberg News.

American Airlines stiger næsten 8 pct., efter at selskabet har meldt om en støt forbedring i efterspørgslen på hjemmemarkedet. American Airlines venter desuden en stigning i omsætningen på 6-8 pct. i andet kvartal sammenlignet med andet kvartal 2019, inden coronapandemien satte ind.

Også United Airlines er begejstret. Selskabets topchef, Scott Kirby, karakteriserer ifølge Bloomberg efterspørgslen som den stærkeste i sine 30 år i luftfarten.

United Airlines stiger 10,3 pct. fra åbningen, hvor der også er stigninger til JetBlue, Delta Air Lines og Southwest Airlines.

AT&T MED FLERE KUNDER END VENTET

Det amerikanske teleselskab AT&T havde et stærkt første kvartal, hvor der blev hentet en del flere nye kunder end ventet, og samtidig slog også hovedtallene konsensus i markedet.

AT&T fik i januar, februar og marts 691.000 nye telefonabonnenter mod ventet 437.000 blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I resultatopgørelsen fastslås det, at omsætningen nåede 38,1 mia. dollar mod ventet 37,7 mia. dollar blandt analytikerne.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 0,77 dollar mod ventet 0,75 dollar.

Investorerne tager godt imod regnskabet og sender AT&T-aktien op med 3 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯