USA: Amerikanske nøgletal i påsken

Udgivet den 02-04-2024  |  kl. 06:34  |  

Der har været en del amerikanske nøgletal i løbet af påsken, hvor blandt andet den vigtige PCE-deflator blev offentliggjort.

SKÆRTORSDAG:

BNP-VÆKST

Den tredje opdatering af den amerikanske vækst viste, at økonomien voksede med 3,4 pct. i fjerde kvartal i annualiserede tal.

Den foreløbige opgørelse af bruttonationalproduktet, BNP, indikerede en vækst på 3,2 pct., hvilket også var analytikernes forventede.

Privatforbruget viste en vækst på 3,3 pct. i kvartalet, hvor der blandt økonomerne var ventet en forbrugsvækst på 3,0 pct.

PCE-prisindekset voksede samtidig 2,0 pct. i forhold til kvartalet før, mens der var forudset 2,1 pct.

NYTILMELDTE LEDIGE

210.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i forrige uge.

Det var ventet 212.000 nye ledige.

Ugen før meldte 212.000 sig ledige for første gang. Tallet er revideret fra 210.000 ved første opgørelse.

CHICAGO PMI

Indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, udviklede sig med et indeks på 41,4 en del dårligere end ventet i marts. Markedet havde ventet en stigning til 46,0 fra 44,0 i februar.

Aktivitetsindekset bygger på data indsamlet af Purchasing Managers Association of Chicago og udtrykker aktiviteten i fremstillingsindustrien i Midtvesten

MICHIGAN TILLIDSINDEKS

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan steg ifølge den endelige opgørelse til 79,4 i marts fra 76,5 i den foreløbige opgørelse, som også var økonomernes forventede niveau.

LANGFREDAG

Den amerikanske centralbank, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål, PCE-deflator, viste en stigningstakt på 2,8 pct. på årsbasis i februar, mens den steg med 0,3 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde estimeret en fremgang på 2,5 pct. på årsbasis og 0,4 pct. på månedsbasis.

Inflationstallet renset for blandt andet benzin, PCE-core, viste en stigning på 2,8 pct. på årsbasis og 0,3 pct. på månedsbasis. Begge var som ventet.

PERSONLIG INDKOMST

Trods en lavere stigningstakt i den personlige indkomst i februar steg forbruget mere end ventet.

Indkomst en steg 0,3 pct. og forbruget lå 0,8 pct. højere, hvor analytikerne havde ventet en indkomststigning på 0,4 pct. og et forbrugsstigning på 0,5 pct.

ANDEN PÅSKEDAG

ISM-INDEKS

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, viste 50,3 i marts fra 47,8 måneden før.

Konsensus blandt økonomerne var et indeks på 48,3.

ISM-indeksets undergruppe over prisudviklingen og dermed inflationen overraskede med en stigning til 55,8 i marts mod de ventede 53,0 og februars 52,5.

PMI FREMSTILLING

De amerikanske indkøbschefer havde i marts samlet set et lidt mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var i måneden før.

Det viser den endelige opgørelse af PMI torsdag fra S&P Global.

Det samlede indeks landede i marts på 51,9 mod 52,5 i februar. Analytikerne havde ventet et uændret indeks.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder