USA/aktier: Fremgang fredag og ugeplus på 2,5 pct

Udgivet den 15-02-2019  |  kl. 22:06  |  

De amerikanske aktiehandlere gik fredag på weekend med plusser efter positive meldinger fra handelsfronten, og ugen bød derfor kun på kursfald torsdag.

Det brede S&P 500-indeks steg med 1,1 pct. Dow Jones-indekset vandt også 1,7 pct., og desuden Nasdaq gik op med 0,6 pct.

HANDELSNYT STYRER MARKEDET

Nyt fra handelsfronten øgede lysten til aktier hos investorerne, der især bed mærke i, at USA's præsident Donald Trump vil overveje at udskyde nye toldsatser ved udløbet af tidsfristen i handelsforhandlingerne den 1. marts.

Samtidig var karakteristikken af denne uges forhandlinger i Beijing også positiv.

- Det går ekstremt godt. Tarifferne skader Kina utroligt meget, de vil ikke have dem. Og helt ærligt, hvis vi kan indgå en aftale, vil det være min ære at fjerne dem, sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus.

STEGET MERE END 10 PCT

Fremgangen betød, at det brede aktiemarked steg med 2,5 pct. i løbet af ugen, og siden årets start ligger markedet 10,7 pct. oppe.

- Aktierne fortsætter med at stige. Mange går op i, hvor meget markedet steg i januar, og har sagt, at nu kan markedet ikke trække mere. Men folk glemmer, hvor meget aktierne faldt i december, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Samtidig er centralbankerne vendt rundt og begyndt at signalere øget stimuli igen. Og det er den ammunition, der skal til for, at markederne kan køre. Men det er også meget vigtigt, at Trump og kineserne kan blive enige. Der er ikke plads til, at de fejler.

Lars Skovgaard Andersen peger dog på, at der fortsat er mange penge på sidelinjen, da stigningen i januar gik så stærkt, at mange ikke nåede med på vognen. Det vil lægge en bund under markedet.

- Vi får nok et år med udsving. Et slags stop-and-go marked. Jeg tror dog ikke, at det skal mere ned end 5 pct. på noget tidspunkt, med mindre der ikke kommer en handelsaftale.

FINANS I TOP

På sektorfronten steg finansaktierne mest denne fredag med et plus på 2,0 pct., mens sundhed og energi fulgte efter med fremgang på 1,5 og 1,6 pct. Der var også plus til industri på 1,3 pct., mens den vigtige it-sektor vandt 0,8 pct. Ingen af hovedsektorerne endte i minus.

JPMorgan Chase og Bank of America trak op i S&P 500 med plusser på henholdsvis 3,1 og 2,5 pct. Citigroup vandt samtidig 3,0 pct.

- De amerikanske banker stiger på nyheden om mere kapital til de europæiske banker, som også steg godt fredag, vurderer Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank.

Microsoft vandt desuden 1,2 pct., mens Amazon mistede 0,9 pct., og Apple faldt 0,2 pct.

PEPSI KAN SMILE

På selskabsfronten var der fokus på Pepsico, som steg 3,0 pct. efter regnskabet for fjerde kvartal. En forventning om salgsvækst i 2019, et løfte om 8 mia. dollar i udbytter og aktietilbagekøb i år og en ny plan om årlige besparelser på 1 mia. dollar blev belønnet.

Det stod i modsætning til den store konkurrent Coca-Cola, som torsdag faldt med 8,4 pct. efter sit regnskab.

Chipproducenterne Nvidia og Applied Materials gik hver deres vej.

Nvidia steg 1,8 pct. efter et regnskab, som overraskede med en mere optimistisk salgsprognose end ventet. Applied Materials faldt omvendt 4,0 pct., da regnskabet for første kvartal afslørede, at salgsforventningerne til den igangværende periode var under konsensus.

HANDELSKRIG DYRT FOR DEERE

Verdens største traktorproducent John Deere faldt 2,1 pct. Indtjeningen i fjerde kvartal skuffede på Wall Street, og topchef Samuel Allen gav netop handelskrigen med øget told skylden, for det har ramt landmændenes købelyst.

I S&P 500 stak Newell Brands mest ud af alle med et fald på 20,9 pct. Newell, som gør sig inden for møbler og husholdningsmaskiner, skuffede med sin prognose for første kvartal.

Legetøjsproducenten Mattel faldt også med 18,3 pct., da selskabet i en præsentation afslørede en skuffende forventet driftsindtjening i år på 350 til 400 mio. dollar. Mattel steg ellers i sidste uge 23,2 pct. efter sit regnskab sidste fredag.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder