USA/aktier: Slut på sejrsrækken - men Apple steg igen

Udgivet den 14-03-2019  |  kl. 21:08  |  

Aktiemarkederne i USA lå ved middagstid med små stigninger, men sluttede torsdagen med en lille pil nedad, da investorerne fokuserede på handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, hvor der ikke rigtig er kommet nyt, og på skuffende økonomiske data fra Kinas økonomi.

Det brede S&P 500-indeks sluttede i minus med 0,1 pct. og satte punktum for fremgangen efter tre dage med plusser tidligere på ugen. Teknologitunge Nasdaq mistede 0,2 pct., mens det smallere Dow Jones-indeks steg marginalt.

SVAG ÅRSSTART I KINA

Fra Kina kom der tidligt torsdag tal for industriproduktionen og for detailsalget i februar. Førstnævnte har haft sin dårligste årsstart siden 2009, og væksten i detailsektoren er den langsomste siden 2012.

Investorerne spejdede derfor efter nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, hvor der ikke er kommet meget ud i denne uge. Bortset fra at USA's præsident Donald Trump onsdag aften advarede om, at han vil trække sig fra forhandlingerne, hvis hans krav ikke imødekommes.

Ifølge Bloomberg News er det nu også mest sandsynligt, at et muligt møde mellem Trump og hans kinesiske modpart, Xi Jinping, hvor en aftale kan blive underskrevet, tidligst vil kunne finde sted ultimo april.

- De fleste analytikere vurderer, at en handelsaftale med Kina er regnet fuldt ind i markederne, hvilket kun kan betyde en ting - at hvis der er en joker, så ville det være en negativ overraskelse, sagde Greg Valliere, chefstrateg hos AGF Investments, til Bloomberg News.

- Mens vi forventer en underskriftceremoni senere i foråret, så er ideen om, at en endelig aftale kan være på plads inden udgangen af denne måned, i al fald optimistisk.

FINANS OG IT KLAREDE SIG BEDST

Blandt sektorerne klarede finansaktierne sig torsdag bedst i S&P 500-indekset med en stigning på 0,4 pct. Den vigtige it-sektor fulgte med og steg 0,2 pct.

Omvendt faldt aktierne inden for råvarer og materialer mest med 0,8 pct., mens industrisektoren og kommunikationsservice begge mistede 0,4 pct.

For de store selskabsnavnes vedkommende var der fremgang til Apple med 1,1 pct. og Microsoft med 0,1 pct.

Det var femte dag i træk, at Apple steg. Torsdag var der medvind, da finanshuset Cowen indledte sin dækning af selskabet med en købsanbefaling og ved at fremhæve væksten inden for serviceydelser som fremtidens vækstsvar for æblekoncernen.

Amazon faldt derimod med 0,3 pct., og Facebook mistede 1,9 pct.

I finanssektoren var der plus til JPMorgan Chase på 0,9 pct., Wells Fargo steg også 0,9 pct., og Bank of America vandt 0,6 pct.

Den negative stemning omkring den amerikanske flyproducent Boeing fortsatte torsdag med et fald på 1,0 pct. Flystyrtet i Etiopien i weekenden, hvor 157 mennesker omkom, har medført flyveforbud for flytypen 737 MAX 8 hos de fleste luftfartsmyndigheder, herunder både i USA og Europa. Det helt store pres på aktien kom dog mandag og tirsdag, da den faldt henholdsvis 5,3 og 6,2 pct.

STEG TRODS SKUFFENDE PROGNOSE

Torsdagens fokus var også på General Electric, som i forbindelse med sit årsregnskab skuffede investorerne med en beskeden prognose for indtjeningen i år, og som spåede en negativ pengestrøm i perioden på op mod 2 mia. dollar.

Alligevel steg aktien med 2,8 pct., da investorerne hæftede sig ved, at topchef Larry Culp venter en "betydelig forbedring" i pengestrømmen til næste år efter den forudsete "nulstilling" i år.

I den anden ende af S&P 500 lå discountkæden Dollar General, som mistede 7,5 pct. Nedturen kom i kølvandet af selskabets årsregnskab for 2018, som viste en lavere indtjening per aktie end ventet i fjerde kvartal. Ligeledes stak forventningerne til 2019 også negativt ud.

Uden for S&P 500 faldt Cloudera, der udvikler software til it-infrastruktur, med hele 19,9 pct. Selskabets regnskab for fjerde kvartal, som blev lagt frem onsdag aften, skuffede ikke blot med prognosen for omsætningen. Markedet var især overrasket over Clouderas forventning om et underskud i 2019/20-regnskabet.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
21:06:01

 
7,91%
 
17:00:01

 
7,71%
 
17:00:01

 
4,22%
 
17:30:02

 
3,52%
 
21:06:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder