USA/aktier: Trak sig fra rekorder - AT&T straffet for kundeflugt

Udgivet den 25-04-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier vekslede den første halvdel af onsdagen mellem små stigninger og små fald, men ud på eftermiddagen stabiliserede retningen sig med pil nedad. Dermed blev det ikke til en fjerde dag i træk med fremgang, og aktierne trak sig fra tirsdagens rekordniveauer.

Det brede S&P 500-indeks, Dow Jones-indeksets 30 aktier og teknologitunge Nasdaq faldt alle tilbage med hver især 0,2 pct.

Til gengæld er der udsigt til nye stigninger torsdag. Futures på de tre indeks ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct.

Investorerne søgte onsdag over i de amerikanske obligationer, hvilket sendte renterne nedad, da investorerne igen fokuserede på en opbremsning i økonomien efter skuffende erhvervstillidstal fra den tyske økonomi.

Tirsdag lagde S&P 500 og Nasdaq henholdsvis 0,9 og 1,3 pct. til og sluttede hver især i rekordnoteringer - før første gang siden september for det brede aktiemarkeds vedkommende, mens Nasdaq slog sin rekord fra august.

REGNSKABER PRÆGEDE UDVIKLINGEN

Handelen onsdag var igen præget af en lang række regnskaber, og efter markedets lukning var to af sæsonens højdepunkter, Microsoft og Facebook, programsat.

Regnskabssæsonen har stadig lang vej til målet, men ifølge Bloomberg News har 80 pct. af tallene indtil nu været en positiv overraskelse. Med en fremgang for de amerikanske aktier på 17 pct. i år, skal der også leveres på den front.

- Samlet har vi set noget bedre end ventet regnskabstal komme ind. Men vi ser bløde økonomiske data på tværs af kloden, og selv om der er tegn på en potentiel bund uden for USA, så ser vi også mange tegn på opbremsning, siger Bill Merz, chef for renteinvesteringer i U.S. Bank Wealth Management, til Bloomberg News.

BUDKRIG OM OLIESELSKAB

Blandt sektorerne førte fast ejendom an i S&P 500 med et plus på 0,8 pct., mens nummer to på listen var forsyning med 0,6 pct. It-aktierne sluttede marginalt i minus.

I bunden var derimod energiaktierne, som faldt med 1,9 pct. og fulgte olieprisen med ned, da den faldt 0,9 pct. Udviklingen var trukket af minusser til Exxon Mobil på 1,9 pct. og til Chevron på 3,1 pct.

Sidstnævnte Chevron fik onsdag sit bud på olieselskabet Anadarko overtrumfet. Det er Occidental Petroleum, som vil betale 38 mia. dollar for selskabet mod Chevrons 33 mia. dollar.

Anadarko var på den baggrund en af energiaktiernes lyspunkter med et plus på 11,6 pct. Occidental faldt derimod 0,6 pct.

BLØDER KUNDER

AT&T, tele- og mediekæmpen, trak dog mest ned i S&P 500 efter sit regnskab for første kvartal med et fald på 4,1 pct. Selskabet skuffede på antallet af abonnementer med et fald på 627.000 tv-kunder mod et ventet minus på 389.000 og et minus i antallet af mobilkunder på 204.000 mod et spået fald på 50.000, ifølge Bloomberg News.

Industrikæmpen Caterpillar, der er kendt for sine entreprenørmaskiner, havde også en dag i minus. Aktien faldt 3,0 pct. efter første kvartal, som var bedre end ventet, men udsigterne for flere af selskabets markeder, herunder i Kina, hvor der er hård priskonkurrence, trak ned.

I den positive vægtskål lå flyproducenten Boeing, som steg med 0,4 pct. Selv om selskabet suspenderede sine forventninger i kølvandet af flystyrtet i Etiopien i sidste måned, og selv om bundlinjen for blot anden gang på fem år skuffede, så var der alligevel lettelse af spore blandt investorerne.

Texas Instruments vandt samtidig 1,8 pct. Chipproducentens regnskab var bedre end ventet, men forventningerne til de igangværende tre måneder var dog i den lave ende.

Ebay, der ligesom Texas Instruments lagde sine tal frem tirsdag aften, steg også med 5,0 pct. Det lykkedes selskabet at overraske analytikerne på både top- og bundlinje i første kvartal, og prognosen for andet kvartal var en spids over konsensus.

Snap, der ejer beskedtjenesten Snapchat, faldt derimod med 6,1 pct. Aktien steg ellers med 14 pct. i tirsdagens eftermarked, da tallene for første kvartal var bedre end ventet på både top og bund, samtidig med at antallet af daglige brugere steg mere end ventet. Alligevel blev aktien sendt ned, fordi forventningerne i markedet var skruet for højt op, skrev Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder