USA/lukning: Aktier genvandt det tabte med Nvidia helt i front

Udgivet den 09-10-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier vandt tirsdag præcis det hele af mandagens tab tilbage.

Billedet var også det omvendte på en anden front, da det var megacap-selskaberne, som mandag trak ned, men de samme aktier, der tirsdag løftede markedet.

Efter et par uger med store stigninger dykkede olien på samme måde også på grund af skuffende udmeldinger, eller rettere mangel på samme, om yderligere kinesisk stimuli, og derfor faldt energiaktierne tirsdag, modsat de foregående mange handelsdage.

De seneste dages rentestigninger i kølvandet af fredagens bomstærke jobrapport for september var tirsdag også i bakspejlet, blandt andet hjulpet af faldet i olieprisen.

Eneste - tilsyneladende - konstante var, at Nvidia endnu en gang steg.

Det brede S&P 500-indeks vandt tirsdag frem 1,0 pct. efter mandagens tab på ligeledes 1,0 pct., mens Dow Jones steg mere beskedne 0,3 pct., og Nasdaq gik mest frem med 1,5 pct.

- Mens de stærkere amerikanske jobdata har øget vores tillid til en blød landing, så er nøgletallene ikke så stærke, at Federal Reserves bidrag til den globale cyklus af rentelempelser vil komme til en ende, siger Mark Haefele, investeringschef hos UBS Wealth Management, til Bloomberg News.

- Vi fastholder derfor vores overbevisning om, at investorerne skal positionere sig mod lavere renter.

Onsdag morgen synes stemning igen at hælde i negativ retning med futures for de tre toneangivende aktieindeks i minus med 0,1-0,3 pct. - mest for Nasdaq-futuren.

"SINDSSYG" EFTERSPØRGSEL

I S&P 500 klarede it-aktierne sig tirsdag bedst med et plus på 2,1 pct., mens de to øvrige vækstsektorer, cyklisk forbrug og kommunikationsservice, begge steg 1,1 pct.

Der var samtidig fremgang til sundhed og finans på henholdsvis 0,5 og 0,6 pct., mens der i den anden ende var minus til råvarer og materialer på 0,4 pct., ligesom energiaktierne smed 2,6 pct., da olieprisen dykkede 4,1 pct.

Det var Nvidia, som trak mest op i markedet tirsdag, da chip-kæmpens aktie steg med 4,1 pct. Fra Taiwan var nyheden da også den, at underleverandøren Hon Hai Precision udbygger sin produktion af servere, der kan håndtere Nvidias AI-chips, for at kunne følge med den "sindssyge" efterspørgsel.

Det var femte dag i træk med plus til Nvidia, som på de få dage er steget med 13,6 pct.

Inden for it var der også fremgang til Apple på 1,8 pct. og til Microsoft på 1,3 pct., ligesom chipproducenten Broadcom vandt 3,2 pct.

NEDJUSTEREDE VÆKSTFORVENTNING

I cyklisk forbrug steg de to helt store navne, Amazon og Tesla, også med 1,1 og 1,5 pct., mens der i kommunikationsservice var plus på 0,8 og 1,4 pct. til henholdsvis Alphabet og Meta Platforms.

Derimod var der pres på de store olieselskaber med et minus til Exxon Mobil på 2,7 pct., mens Chevron faldt 1,6 pct., ligesom der var rødt ud for Conocophillips og Marathon Petroleum med fald på 3,4 og 7,7 pct. Marathon var samtidig aktien, der tabte mest i hovedindekset tirsdag.

På nyhedsfronten var Pepsico i fokus efter sit regnskab for tredje kvartal, og det udløste et plus på 1,9 pct. trods en nedjustering af salgsprognosen, fordi forbrugerne er under pres, hvilket gav et beskedent fald i omsætningen på 0,6 pct. henover sommerkvartalet.

PLANLÆGGER SPIN-OFF

Industriselskabet Honeywell vandt desuden 1,8 pct. efter offentliggørelsen af en plan om at udskille sin forretning inden for avancerede materialer og give den en selvstændig børsnotering.

Storbanken Welss Fargo kunne også notere sig et plus på 0,2 pct., da finanshuset Wolfe Research løftede sin anbefaling til "outperform" med henvisning til, at alle de dårlige nyheder nu er "bagt ind" i kursen.

Uden for S&P 500 blev Robinhood desuden løftet med 9,8 pct., blot fordi handelsplatformen annoncerede planer om at holde sin første investordag nogensinde.

Roblox tabte sideløbende 2,1 pct., fordi hedgefonden Hindenburg Research har valgt at spekulere i kursfald i aktien og beskyldt spilleplatformen for at skabe et "pædofilt helvede" og for at snyde med sine brugertal. Beskyldninger Roblox dog klart afviste. Det var sjette dag i træk, at Roblox faldt og tilsammen med næsten 8,5 pct. i den periode.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯