USA/lukning: Endnu en dag med rekord - kosmetikfirma i hopla

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 06:32  |  

Det var en mandag præget af små hop på stedet, da investorerne afventede egentligt nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Et tweet fra en Kina-korrespondent fra CNBC, hvor en kinesisk regeringskilde blev citeret for, at kineserne var pessimistiske over for en handelsaftale, tog luften ud af ballonen.

Ifølge tweetet skulle USA's præsident, Donald Trump, angiveligt have modsat sig en tilbagerulning af toldsatserne.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange vi nu har set optimisme vende sig til pessimisme. Hvis det var let at få en aftale forhandlet hjem, så ville den have været underskrevet nu, siger Jerry Braakman, chefinvestor i First American Trust, til Bloomberg News.

Samlet blev det dog til endnu en rekorddag for de tre ledende amerikanske aktieindeks.

Det toneangivende S&P 500-indeks steg marginale 0,04 pct. mandag, Dow Jones-indekset øgede 0,11 pct., og Nasdaq-indekset steg ligeledes 0,11 pct.

Tirsdag morgen er der igen lidt optimisme i markedet. Futures på de tre indeks ligger med stigninger på omkring 0,1 pct.

Dermed står rekordridtet fra i sidste uge til at fortsætte om end i et lidt langsommere gear. Fredag satte de tre ledende indeks rekord med plusser på 0,7-0,8 pct. Det skete på baggrund af optimistiske meldinger fra Larry Kudlow, præsident Donald Trumps øverste økonomiske rådgiver, om handelsforhandlingerne med Kina.

Energisektoren i S&P 500 havde en ringe dag, da selskaberne blev presset af faldende oliepriser. Halliburton og Marathon Oil tabte hver især 1,5 pct. og 2,7 pct.

HP I FALD EFTER AFVISNING

Computerproducenten HP faldt 0,9 pct. til 20 dollar, efter at selskabet har afvist et købstilbud fra Xerox på 22 dollar per aktie.

Afvisningen blev sendt afsted med den besked, at buddet simpelthen var for lavt. Samtidig var HP bekymret for fremtidsudsigterne for Xerox, kunne Bloomberg News fortælle.

Sagen er dog ikke lukket helt her, da HP er villig til at gå videre med idéen om en fusion, men samtidig blev det påpeget, at der er fundamentale spørgsmål, som skal analyseres nærmere inden næste skridt.

Blandt andet pegede HP's formand, Chip Bergh, og topchef, Enrique Lores, på, at omsætningen i Xerox har været på retur siden midten af 2018, skrev Bloomberg.

Xerox, der er kendt for sine printere og scannere, endte 0,9 pct. højere i 39,30 dollar.

FORD INDGIK OVERENSKOMST

Blandt bilproducenterne tog Ford opmærksomheden, efter at selskabet har indgået en fireårig overenskomst med de fabriksansattes fagforening, United Auto Workers.

Der er tale om en overenskomst, som på mange måder minder om den aftale, General Motors indgik i oktober, skriver Investing.com. Ford endte med et fald på 0,1 pct. til 8,95 dollar.

Aktien i samkørselstjenesten Uber faldt 0,2 pct. til 26,75 dollar trods meldinger fra nyhedsbureauet Dow Jones om, at selskabets bestyrelsesformand havde købt aktier i selskabet. Da Uber blev børsnoteret i maj, blev aktien afregnet til 45 dollar per styk.

COTY VIL VÆRE STORAKTIONÆR HOS JENNER

Og så havde kosmetikkoncernen Coty den store pung fremme og hev 600 mio. dollar frem for en stor aktiepost i den forretning med hudplejeprodukter, som den amerikanske reality-stjerne og forretningskvinde 22-årige Kylie Jenner står bag. Kylie er blandt andet kendt for at være med i realityshowet "Keeping Up with the Kardashians" sammen med sin familie.

Dermed fulgte Coty den seneste trend med at købe smarte brands op for at få et yngre klientel ind i butikken.

Coty får det overordnede ansvar for produkterne, mens Kardashian-klanen fortsat vil promovere produkterne, oplyser selskabet.

Samlet giver det nu Kylie Cosmetic, som Jenner startede tilbage i 2015 med en linje lip kits, en markedsværdi på omkring 1,2 mia. dollar.

Og den nyhed gav investorerne røde kinder, og aktien steg 2,7 pct. til 12,22 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder