USA/lukning: Endnu en rekord før uafhængighedsdag - Nvidia og Tesla trak op

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 06:32  |  

De finansielle markeder i USA er lukket torsdag for den amerikanske uafhængighedsdag.

Futuresmarkedet er dog undtagelsen, der bekræfter reglen. Aktiefutures på de tre store amerikanske aktieindeks ligger marginalt lavere og indikerer dermed et mindre fald, når aktiemarkedet genåbner fredag.

Onsdag steg aktiemarkedet i USA igen på den afkortede handelsdag inden torsdagens uafhængighedsdag, og dermed blev det til endnu et par rekorder.

Fremgangen blev især trukket af it-aktierne med særligt løft fra chipsektoren, der ellers har været lidt under pres de seneste par uger.

Med til at skubbe på vækstsektorerne var også, at markedsrenterne faldt tilbage efter en lang række nøgletal fra USA's økonomi, som peger i retning af en opbremsning i væksten med særlig fokus på en afkøling af arbejdsmarkedet og en sammentrækning af aktiviteten i servicesektoren. Det øgede nemlig spekulationen i kommende rentesænkninger.

Til gengæld roterede investorerne ud af sundhedsaktierne, der med Eli Lilly i spidsen faldt tilbage onsdag.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, vandt samlet set frem med 0,5 pct. til 5537,02 indekspoint, hvilket sikrede indekset sin 33. lukkerekord i 2024. Nasdaq steg desuden 0,9 pct. til 18.188,30 point, hvilket var lig med rekord nummer 22. i år. Dow Jones satte sig imidlertid 0,1 pct. onsdag.

- Aktieoptimisterne oplever meget lidt modstand, da de fleste pessimister har kapituleret. Sæsonmæssig fremgang og pengestrømmene giver medvind, siger Mark Hackett, researchchef hos Nationwide Funds Group, til Bloomberg News.

- Skyer samler sig over det makroøkonomiske billede, især i forbrugerdataene, men investorernes indstilling om, at glasset er halvt fuldt, driver fortsat markedet højere.

TESLA STEGET 25 PCT.

I S&P 500 steg it-aktierne mest med et plus på 1,5 pct., Inden for vækst steg kommunikationsservice og cyklisk forbrug desuden 0,2-03 pct., mens sundhed tabte 0,7 pct.

Det var chipkæmpen Nvidia, som efter at have overvundet en mindre negativ start bidrog mest til fremgangen i markedet med et plus på 4,6 pct. Blandt chipkollegaerne vandt Broadcom også 4,3 pct., mens Qualcomm og Micron Technology også hoppede frem med 1,8 og 3,2 pct.

Ligeledes inden for it holdt Microsoft lidt lavere profil med et plus på 0,3 pct., mens softwarekonkurrenten Salesforce steg 1,9 pct., og elektronikkæmpen Apple vandt 0,5 pct.

Ellers trak Tesla også kraftigt op i cyklisk forbrug med et plus på 6,5 pct. Fremgangen var en efterbrænder på tirsdagens bedre end ventede leverancetal for andet kvartal fra elbilproducenten, der også steg kraftigt mandag på baggrund af gode salgstal fra konkurrenterne i Kina i juni.

Teslas aktie er steget med hele knap 25 pct. indtil nu i denne uge.

I samme sektor satte Amazon sig dog med 1,2 pct. Her var nyheden den, at grundlægger og hovedaktionær Jeff Bezos vil sælge aktier i onlinekæmpen for 5 mia. dollar.

OPKØB MÅSKE ENDELIG PÅ VEJ

Investorerne roterede samtidig ud af sundhed onsdag med et fald til Novo-konkurrenten Eli Lilly på 1,0 pct. Verdens dyreste medicinalaktie led fortsat under kritikken tirsdag fra præsident Joe Biden, som i et indlæg i USA Today sammen med senator Bernie Sander langede ud efter de høje priser på selskabets diabetesmedicin Mounjaro.

Sygekassen Unitedhealth og farmaselskabet Abbvie faldt samtidig 1,7 og 1,3 pct.

I toppen af S&P lå Paramount Global imidlertid med en stigning på 6,9 pct. efter nyheden om, at Skydance Media har indgået en foreløbig aftale om at overtage National Amusement, som via sine præferenceaktier trods blot 10 pct. af aktiekapitalen er den kontrollerende ejer af underholdningskæmpen Paramount.

Det kan ligne en snarlig ende på en langvarig saga, hvor Sony også har budt på Paramount, hvor Skydances tidligere henvendelser også er blevet afvist, og senest et rygte tirsdag om, at mediemilliardæren Barry Diller via IAC-koncernen skulle være i forhandlinger om en overtagelse.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder