USA/lukning: Faldt tilbage på handelsuro - godkendte bankregnskaber

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 22:07  |  

De amerikanske aktier bakkede en smule fra mandagens rekordniveauer på uro omkring handelskrigen mellem Kina og USA, selv om Dow Jones-indekset med færre it-aktier dog steg lidt.

Det brede S&P 500-indeks mistede 0,2 pct. Det samme gjorde teknologiaktierne på Nasdaq. Dow Jones gik omvendt en smule op med 0,1 pct.

Onsdag ventes USA og Kina at underskrive den delvise handelsaftale, som landene sidste år blev enige om. Aftalens detaljer, nedfældet på 86 sider, er langt henad vejen stadig ikke kendt af offentligheden, men tirsdag erfarede Bloomberg News, at der ikke er lagt op til yderligere reduktioner i tolden på kinesiske varer de kommende ti måneder.

Det var den nyhed, som punkterede stemningen en smule.

- Vi har haft en lidt urolig handelsdag, hvor der kom lidt støj ind over til sidst. Skulle det vise sig, at det er sandt, det med tarifferne, er der nok nogle investorer som bliver skuffede. Men havde man regnet med det, så er man nok også blåøjet, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

TEK-GIGANTER BAKKEDE FRA REKORDER

I S&P 500-indekset var der kun få sektorer, som blinkede grønt. Sundhed toppede med et plus på 0,5 pct., mens forsyning vandt 0,3 pct., og dagligvarer gik marginal op.

I den anden ende mistede den vigtige it-sektor, der fylder næsten en fjerdedel af markedet, mistede 0,6 pct., mens fast ejendom faldt 0,4 pct., og sektoren for råvarer og materialer bakkede 0,3 pct.

Teknologisektoren var altså ikke klar til at trække markedet denne tirsdag, hvor Apple bakkede med 1,4 pct. fra sin mandagsrekord. Facebook og Microsoft tabte også højde fra deres topniveauer mandag med henholdsvis 1,3 pct. og 0,7 pct. Amazon mistede desuden 1,2 pct.

LIDT MERE I TANKEN

Fokus var dog også mest af alt på de amerikanske storbanker, hvor nummer et og tre i USA målt på aktiver, JPMorgan Chase og Citigroup, blev belønnet for deres tal, mens Wells Fargo omvendt skuffede.

JPMorgan steg 1,2 pct., da kvartalstallene var bedre end ventet på Wall Street. Storbankens indtægter landede på 29,2 mia. dollar mod ventet 27,9 mio. dollar, ifølge Bloomberg News, og den ordinære indtjening per aktie blev på 2,57 dollar sammenlignet med konsensus på 2,36 dollar.

Citigroup leverede ligeledes over konsensus i fjerde kvartal. Det ordinære overskud per aktie landede i 1,90 dollar mod ventet 1,83 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Aktien vandt 1,6 pct.

Nummer fire i USA, Wells Fargo, blev derimod straffet for, at banken fortsat trækkes med store juridiske udgifter fra en række uheldige sager, og aktien faldt derfor 5,4 pct. Det ordinære overskud blev 0,90 dollar mod ventede 1,11 dollar ifølge estimater blev skrammet af 1,5 mia. dollar til ventede udgifter til retssager.

- De første regnskaber, fra blandt andet JPMorgan, ser fine ud. Det er også positivt, at markedet ikke er for langt fremme i forventninger, og at gode regnskaber belønnes trods en god kursudvikling i efteråret for bankerne. Der er lidt mere tilbage i tanken, og det er vi glade for, vurderer Danske Banks seniorstrateg.

TESLA KØRER AFSTED

Boston Scientific, som konkurrerer med Ambu på området for engangsduoskoper, fik omvendt ørerne i markedsmaskinen med et kursfald på 6,2 pct., da koncernen skuffede med sine foreløbige regnskabstal. Her var det især den organiske vækst på 7,3 pct., som lå under forventningerne på 8 til 9 pct.

Teslas rekordfart opad fortsatte derimod uden for S&P 500-indekset, da aktien tirsdag steg med 2,5 pct. efter plusset på 9,8 pct. mandag. Elbilproducenten er nu gået op med 29 pct. i 2020 og med mere end 200 pct. siden den seneste bund i juni sidste år.

Denne uges stigninger er udløst af, at finanshuset Oppenheimer mandag lagde sig i front på Wall Street med et nyt kursmål på aktien på 625 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder