USA/lukning: Kun Dow Jones klarede at fortsætte rekordrækken

Udgivet den 30-12-2019  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktiehandlere formåede fredag kun at fortsætte rækken af stigninger og rekorder for det ene af de tre toneangivende indeks.

Frem mod handelsdagens slutning bøjede stigningen af for S&P 500-indekset, som lukkede uændret i 3240,02, mens de 30 tunge aktier i Dow Jones-indekset steg 0,1 pct. til 28.645,26, og det teknologidominerede Nasdaq-indeks tabte 0,2 pct. til 9006,62. Men indekset lå dermed fortsat over niveauet 9000, som det passered for første gang torsdag.

Mandag indikeres de tre indeks lidt højere at dømme efter futures, som mandag morgen ligger til stigninger på i omegnen af 0,1-0,3 pct.

Den generelle stemning var fortsat præget af udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, hvor markedet endnu har udtalelser fra USA's præsident, Donald Trump, om, at en fase 1-aftale snart kan underskrives, i erindring. Men en smule malurt i bægeret er det, at der ikke er kommet nyt fra forhandlingerne - for eksempel om tid og sted - som kan holde optimismen intakt.

Til gengæld kom der der fredag morgen opmuntrende data for industrisektoren i Kina. Her tog indtjeningen i november det største spring i otte måneder. Indtjeningen steg 5,4 pct. fra samme tidspunkt et år tidligere i forlængelse af et fald i de senest tre måneder, hvilket ifølge nyhedsbureauet Reuters signalerer robusthed i den globale økonomi.

I oktober faldt indtjeningen i den kinesiske industri 9,9 pct.

Jeffrey Kravetz, der er regional investeringschef hos U.S. Bank Private Client Reserve, holder fast i den optimistiske tone:

- Der er kraftig medvind, herunder fra forbrugertillid, detailhandelsdata og støtte fra centralbanker kloden rundt, som presser investorer ind i risikobetonede aktiver. Vi ser også en lettelse i handelsspændingerne, og investorerne sætter penge i markedet, siger han ifølge Bloomberg News til Marketwatch.

MARGINALT PLUS TIL AMAZON

Amazon var torsdag et af de selskaber, der trak godt op på børserne i New York med et plus på 4,5 pct., og fredag steg aktien yderligere marginale 0,02 pct.

Stigningen kom torsdag, efter at selskabet kunne fortælle om et rekordstort julesalg. Amazon offentliggjorde ikke specifikke salgstal, men oplyste i en meddelelse, at der var bestilt milliarder af varer hos internetgiganten.

Men par af kollegerne i den såkaldte FAANG-gruppe af teknologigiganter, Netflix og Alphabet, som er selskabet bag Google, måtte notere fald på henholdsvis 1,1 pct. og 0,7 pct., mens de to øvrige, Apple og Facebook henholdsvis faldt 0,03 pct. og steg 0,2 pct.

TESLA KØRTE KINABILER FREM

Tesla-aktien faldt 0,1 pct. og veg dermed marginalt fra lukkerekorden, der blev sat torsdag.

Fredag kunne elbilproducenten oplyse, at selskabet vil begynde at levere de første Model 3-biler, der er produceret i Kina, til sine ansatte fra på mandag, skriver Bloomberg News.

Der var også fokus på apotekerkæden Rite Aid i fredagens handel, hvor aktien steg 5,5 pct. Aktien har været flyvende, siden selskabet i sidste uge opjusterede sine forventninger. Siden opjusteringen er aktien mere end fordoblet i værdi.

UPS FORUDSER REKORD PÅ NATIONAL RETURDAG

Den amerikanske pakkedistrubutør United Parcel Service, UPS, ser ifølge Bloomberg News frem mod rekordstor returnering af 1,9 mio. e-handelspakker på den amerikanske "nationale returdag", som er torsdag i den kommende uge. Rekorden, som er den syvende i træk, skyldes generelt stigende e-handel, men også, at ehandelsgiganten Amazon har lanceret gratis returret for sine varer.

UPS-aktien faldt 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Redaktion

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:43 Europa/lukning: Sløj fredag eftermiddag for europæiske aktier
17:05 Fredagens aktier: Vestas og Bavarian tyngede da C25 faldt for tredje dag i træk
17:00 Fredagens obligationer: Yoyo-bevægelser i de danske renter efter inflationstal fra USA
16:01 Amerikansk Michigan-indeks justeres op i endelig opgørelse
15:52 Tørlastindeks stiger og holder fast i niveauet over 2000
15:47 Amerikansks aktivitetsindeks overrasker massivt med større end ventet fremgang
15:47 USA/åbning: Nike i største fald i siden 2001 men indeks i plus efter inflationstal
15:27 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:20 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:04 Renten falder efter inflations- og forbrugstal
15:02 Vestas får tysk ordre på 105 megawatt - svarer til levering af 17 vindmøller
14:42 Valuta: Dollar lettere svækket efter godt inflationstegn
14:42 Genmab godt på vej mod laveste lukkekurs siden maj 2020
14:39 Lille rentefald og dollarsvækkelse efter amerikansk inflationsopgørelse
14:01 Apple fortsætter frem i Kina med salget af iPhones - aktien sendes op
13:51 USA/tendens: Positiv åbning i vente anført af it og Trump-aktier
13:08 Vestas får ordre på 81 MW i Skotland
12:18 Europa/aktier: Franske aktier trodser positive tendenser før amerikanske inflationstal
11:36 Obligationer/middag: Renter kravler op før inflationstal fra USA
11:23 Aktier/middag: Zealand og Danske Bank topper efter analysenyheder i lettere positivt C25