USA/lukning: Lille aktieplus trukket af Amazon - trods fald til Nvidia, Micron

Udgivet den 28-06-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier holdt sig igen torsdag tæt på nullet, hvilket markedet egentlig også havde gjort hver af de foregående seks handelsdage, mens investorerne afventede fredagens vigtige inflationsmåling for maj.

Fredag er der til gengæld større optimisme at spore. Futures indikerer stigninger i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på op til 0,5 pct. med tyngdepunktet primært på de teknologirelaterede aktier.

I obligationsmarkedet blev en del af onsdagens rentestigning, forårsaget af store salg af nye obligationer for 183 mia. dollar i denne uge, rullet tilbage, også fordi der i sidste uge blev registreret det højeste niveau af fortsatte ledige i tre år, og fordi den anden opgørelse af privatforbruget i første kvartal viste mindre vækst end ventet.

Lavere renter og fortsat AI-optimisme løftede dog flere af megacap-navnene inden for teknologi. Chipaktierne var imidlertid en undtagelse, da halvledergruppen var under pres efter Microns kvartalsregnskab onsdag aften.

På nyhedsfronten løb den store apotekerkæde Walgreens også med en stor del af opmærksomheden efter en nedjustering, som blev hårdt straffet.

Det brede S&P 500-indeks steg dog 0,1 pct. og er i 5483 blot 4 indekspoint fra sin seneste rekord, mens Dow Jones også vandt 0,1 pct., og Nasdaq ligeledes gik frem med 0,2 pct.

- Det er egentlig flot, at vi kan fastholde momentum og ikke får nogle korrektioner. Også når vi ser på de økonomiske data, som kommer ind, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

- Markedet holder dog fast i, at dårlige data ikke er dårligt nyt, for så kan renten komme ned. Og så kan investorerne købe vækstselskaberne. Vi er også lige før regnskabssæson, og det ser ud til, at indtjeningerne vil stige.

Danske Banks ekspert peger samtidig på, at der kører nogle enkelthistorier. De seneste par dage har Amazon eksempelvis oplevet solide stigninger, da investorerne fokuserer på mulighederne inden for kunstig intelligens, og da Volkswagen har besluttet at investere 5 mia. dollar i elbilproducenten Rivian, som Amazon er storaktionær i, og hvis aktie også er strøget til tops.

- Amazon nåede også over en værdi på 2000 mia. dollar, og så er der flere, der pludselig vil have den.

Lars Skovgaard Andersen advarer dog om, at fredagens inflationsmåling, PCE Core, kan skabe uro, hvis den overrasker til den høje side af det ventede niveau om en årsstigning på 2,6 pct.

MICRON SKUFFEDE ALLIGEVEL

I S&P 500 var der torsdag fremgang til både cyklisk forbrug og kommunikationsservice på 0,9 pct. hver især, mens it-aktierne derimod satte sig 0,1 pct. Der var også et minus til finans på 0,3 pct., selv om undergruppen af banker gik frem efter onsdagens positive udfald af centralbankens årlige stresstest.

Det var chipkæmpen Nvidia, der mere end nogen anden trak ned markedet torsdag et fald på 1,9 pct.

Presset på chipaktierne kom i kølvandet af onsdag aftens kvartalsregnskab fra Micron Technology. Tredje kvartal var ellers bedre end ventet, og det var prognosen, med en spids, for fjerde kvartal egentlig også.

Men i nogle hjørner af markedet var forventningerne tilsyneladende skruet endnu højere op til Micron, som samtidig er hæmmet på væksten af forsyningsudfordringer.

- Forventningerne er løbet lidt for langt, og prognosen skuffer de mest optimistiske af dem, påpeger Danske Banks seniorstrateg.

Torsdag faldt aktien, der ellers var steget 65 pct. siden nytår, derfor 7,1 pct.

STRAFFET FOR NEDJUSTERING

Inden for it steg Apple dog 0,4 pct., mens Microsoft også vandt 0,2 pct., og andre softwarenavne som Palo Alto, Salesforce og Adobe gik samtidig frem med 4,8 pct., 4,0 pct. og 3,4 pct.

I cyklisk forbrug fortsatte Amazon også op med 2,2 pct. til rekord i 197,85 dollar, mens Tesla også vandt 0,5 pct. I kommunikationsservice steg Meta Platforms 1,3 pct. og Alphabet med 0,8 pct.

Apotekerkæden Walgreens Boots Alliance lagde sig derimod helt ned i bunden med et kursfald på 22,2 pct.

Det skyldtes en nedjustering forårsaget af pressede amerikanske forbrugere. Apotekerkæden venter i regnskabsåret 2023/24 nu en justeret indtjening per aktie på 2,80-2,95 dollar mod tidligere ventet 3,20-3,35 dollar og et analytikerestimat på 3,20 dollar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:43 Europa/lukning: Sløj fredag eftermiddag for europæiske aktier
17:05 Fredagens aktier: Vestas og Bavarian tyngede da C25 faldt for tredje dag i træk
17:00 Fredagens obligationer: Yoyo-bevægelser i de danske renter efter inflationstal fra USA
16:01 Amerikansk Michigan-indeks justeres op i endelig opgørelse
15:52 Tørlastindeks stiger og holder fast i niveauet over 2000
15:47 Amerikansks aktivitetsindeks overrasker massivt med større end ventet fremgang
15:47 USA/åbning: Nike i største fald i siden 2001 men indeks i plus efter inflationstal
15:27 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:20 Vestas fortsætter ordrehøsten med fredagens tredje ordreannoncering
15:04 Renten falder efter inflations- og forbrugstal
15:02 Vestas får tysk ordre på 105 megawatt - svarer til levering af 17 vindmøller
14:42 Valuta: Dollar lettere svækket efter godt inflationstegn
14:42 Genmab godt på vej mod laveste lukkekurs siden maj 2020
14:39 Lille rentefald og dollarsvækkelse efter amerikansk inflationsopgørelse
14:01 Apple fortsætter frem i Kina med salget af iPhones - aktien sendes op
13:51 USA/tendens: Positiv åbning i vente anført af it og Trump-aktier
13:08 Vestas får ordre på 81 MW i Skotland
12:18 Europa/aktier: Franske aktier trodser positive tendenser før amerikanske inflationstal
11:36 Obligationer/middag: Renter kravler op før inflationstal fra USA
11:23 Aktier/middag: Zealand og Danske Bank topper efter analysenyheder i lettere positivt C25