USA/lukning: Pil op i rolig handel inden rentenyt onsdag

Udgivet den 26-07-2023  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske centralbank indledte tirsdag sit todages rentemøde, som onsdag ventes at munde ud i endnu en renteforhøjelse på 0,25 pct.point, ligesom Federal Reserves formand, Jerome Powell, vanen tro vil komme med sit syn på udviklingen, hvilket ofte udløser store kursbevægelser i markedet.

Før den store begivenhed var investorerne tirsdag derfor i tilbageholdende positioner, og handelen med aktier i USA udviklede sig af samme grund ganske roligt. Dog med en pil opad.

Pilen er dog vendt onsdag morgen, hvor futuremarkedet indikerer kursfald i de tre store aktieindeks på 0,1-0,2 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Regnskabssæsonen er i fuld gang, og tirsdag blev General Electric belønnet for sine tal, mens våbenproducenten Raytheon blev straffet. Efter markedets lukning tirsdag blev der dog skruet helt op for musikken, da både Microsoft og Alphabet fremlagde regnskaber som fik en blandet modtagelse.

Det brede S&P 500-indeks vandt frem 0,3 pct., mens Dow Jones steg 0,1 pct., den 12. handelsag med plus i træk, og Nasdaq gik frem med 0,6 pct.

- Vi er på vej ind i højsæsonen for regnskaber, og blandt de selskaber, som indtil nu har lagt tal frem, har majoriteten leveret bedre end ventet indtjening. Så længe indtjeningerne bliver ved med at overgå forventningerne, kan markedet fortsat bevæge sig højere, vurderer Brad Bernstein, direktør i UBS Wealth Management, til Bloomberg News.

Finanshuset Oanda har beregnet, at indtil nu har 76 pct. af selskaberne tjent mere end ventet, mens 62 pct. også har solgt mere end spået.

Investeringsbanken Morgan Stanley har dog samtidig i en opgørelse noteret sig, at der blandt selskaberne i S&P 500 hidtil har været flere nedjusteringer end opjusteringer.

Det er også værd at bemærke, at de indtil nu helt store navne på teknologisiden, som især har drevet markedets fremgang i år på 19 pct., Tesla og Netflix blev straffet for deres tal i sidste uge med kursfald på 8-10 pct.

UNDERSØGER 1200 JETMOTORER

I S&P 500-indekset var det råvarer og materialer, som klarede sig bedst tirsdag med et plus på 1,8 pct. blandt andet på baggrund af flere gode regnskaber, herunder fra Packaging Corp. of America.

Der var desuden fremgang til it-aktierne på 1,2 pct., mens kommunikationsservice vandt 0,4 pct.

I den anden ende faldt finans med 0,7 pct., mens cyklisk forbrug satte sig 0,2 pct.

Det var de tre it-kæmper Apple, Microsoft og Nvidia, som trak mest op i aktierne tirsdag med plusser på 0,5 pct., 1,7 pct. og 2,4 pct. I kommunikationsservice steg Meta Platforms også 1,0 pct. og Alphabet 0,8 pct.

Ellers blandede flere regnskabsaktuelle navne sig i kampen om opmærksomheden. I den tunge ende faldt Raytheon med 10,2 pct. En løftet omsætningsprognose blev ignoreret af investorerne, da industrikoncernen samtidig sænkede sine forventninger til den frie pengestrøm, fordi datterselskabet Pratt & Whitney skal undersøge 1200 leverede jetmotorer for mulige fejl.

I industri steg General Electric derimod med 6,3 pct., da fremgang i jetmotorforretningen og en vending i vindforretningen omvendt betød et løft i buddet på den frie pengestrøm.

3M gik også 5,3 pct. op, efter at materiale-og kemikaliekonglomeratet har hævet sine forventninger på grund af effektive omkostningsbesparelser.

LANGSOM UDBYGNING

Bilkæmpen General Motors blev derimod straffet med et fald på 3,5 pct. Her overskyggedes en stærk prognose af en langsom udbygning af produktionen og salget af elbiler.

USA's største mobilselskab Verizon slog også forventningerne til indtjeningen og kundevæksten, men omkostningspres betød, at aktien kun blev handlet 0,8 pct. op.

Medicoselskabet Danaher nedjusterede tirsdag i forbindelse med sit kvartalsregnskab på grund af "udfordrende driftsmiljø", men aktien faldt alligevel kun 0,9 pct.

Biogen tabte 2,4 pct. trods et bedre end ventet andet kvartal, men biotekselskabet ser en opbremsning forude og vil derfor fyre 1000 medarbejdere.

Spotify fik uden for hovedindekset også hug på 14,3 pct., da streamingtjenestens andet kvartal skuffede.

I toppen af S&P 500 lå Packaging Corp. of America med et plus på 10,1 pct., da stram omkostningskontrol leverede bedre indtjening end ventet i andet kvartal.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder