USA/lukning: Stille rekordhandel - Apple tyngede efter skuffende AI-nyt

Udgivet den 11-06-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier indledte mandag den nye uge med små plusser, hvilket sikrede endnu en lukkerekord til S&P 500.

De afventende investorer kunne dog også se fremad mod især en begivenhedsrig onsdag. Her offentliggøres nemlig den vigtige måling af forbrugerprisernes udvikling i maj, og senere samme dag afsluttes centralbanken i USA's todages rentemøde med den traditionelle pengepolitiske beslutning og en pressekonference med centralbankchef Jerome Powell.

Renterne tikkede mandag også let op og fortsatte dermed trenden efter fredagens stærke jobrapport for maj, og samtidig var der en større stigning til olieprisen.

Det brede S&P 500-indeks steg på den baggrund med 0,3 pct. til rekorden 5360,81. Det var årets 25. lukketop, og indekset er nu steget med 12,4 pct. siden nytår.

Dow Jones gik mandag også frem med 0,2 pct., mens Nasdaq vandt mest med et løft på 0,4 pct. og også lukkede marginalt over sin seneste lukkerekord.

Tirsdag morgen indikerer handlen med futures små fald på 0,1-0,2 pct. i de tre toneangivende indeks, når handlen åbnes senere på dagen.

IKKE FØR SEPTEMBER

Især efter sidste uges stærke arbejdsmarkedsrapport for maj er der ingen forventning om lempelser i pengepolitikken i denne uge, og markedet har faktisk skudt sit bud om rentenedsættelser helt ud til november eller december, mens flertallet af økonomer og analytikere imidlertid ser den første nedsættelse lidt tidligere.

- Rentegætteriet fortsætter. Selv de mest venlige inflationstal vil formentlig ikke få Federal Reserve til at agere før september, siger Chris Larkin, der er investeringsdirektør hos E*trade, til Bloomberg News.

Handlen med rentefutures indikerede mandag, at 2024 vil byde på en til to rentenedsættelser til 4,96 pct. til nytår mod det nuværende leje på 5,25-5,50 pct.

SKUFFENDE AI-OPDATERING

I S&P 500 klarede forsyningsaktierne sig mandag bedst med et plus på 1,3 pct., mens energiaktierne også vandt 0,7 pct. For vækstsektorernes vedkommende var der plusser på 0,3-0,6 pct. til it, kommunikationsservice og cyklisk forbrug.

Trods plus til it var det dog Apple, som tyngede mest i markedet med et minus på 1,9 pct. Selskabet præsenterede ellers sit kommende styresystem, iOS 18, som vil inkludere værktøjer til iPhone baseret på kunstig intelligens, blandt andet i form af et samarbejde med OpenAI.

Konceptet hedder "Apple Intelligence", men det overbeviste åbenbart ikke markedet om, at Apple snart vil lukke hullet inden for kunstig intelligens op til de andre store teknologinavne.

Der var i samme sektor omvendt fremgang til Microsoft på 1,0 pct. og til Nvidia på 0,8 pct.

Det var første dag, at chipkæmpens aktie blev handlet i den nu mindre størrelse efter en opsplitning i forholdet en til ti.

På chipfronten steg Broadcom også mandag med 2,4 pct., mens Advanced Micro Devices (AMD) mistede 4,5 pct., da Morgan Stanley sænkede sin anbefaling af aktien til "ligevægt", fordi investeringsbanken ser begrænset løft i salget fra kunstig intelligens.

Inden for cyklisk forbrug steg Amazon derimod med 1,5 pct., mens Tesla mistede 2,1 pct., og i kommunikationsservice var der fremgang til Meta Platforms på 2,0 pct.

NOVO-KONKURRENT I REKORD

I sundhed, som steg med 0,3 pct., fortsatte Novo-konkurrenten Eli Lilly sin optur og steg 1,8 pct. til rekorden 865 dollar. Den udvikling kom på bagkant af positive data fra et studie med GLP-1-analogen Tirzepetid, der indgår i medicinalselskabets succesfulde diabetes- og fedmemidler, i behandlingen af fedtlever.

I toppen af hovedindekset lå forsyningsselskabet Constellation Energy med et plus på 8,4 pct. efter positive ord fra finanshuset BMO Capital.

Southwest Airlines fulgte lige efter med et løft på 7,0 pct., da aktivistinvestoren Ellilott Investment Management har købt en aktiepost på 1,9 mia. dollar og krævet forandringer af ledelsen i lavprisluftfartsselskabet.

Cybersikkerhedsselskabet Crowdstrike var også i fokus sammen med domænevirksomheden Godaddy og investeringsselskabet KKR, da de tre træder ind i S&P 500-indekset i forbindelse med rebalanceringen af indekset den 24. juni.

Aktierne lukkede med plusser på henholdsvis 7,3 pct., 1,9 pct. og 11,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Airbus snublede i mangel på reservedele - Zealand Pharma fortsatte optur
17:24 Zealand efter tre rekorder på stribe: Indleder salg af nye aktier for over 6 mia. kr.
17:04 Tirsdagens aktier: Novo trak eliteindeks i grønt - Zealand Pharma fortsatte op
17:02 Novo Nordisk sætter rekord: Markedsværdien passerer 4500 mia. kr.
17:00 Tirsdagens obligationer: Rentefald på stille dag med tillidstal og centralbanktaler
16:29 Novo og Pandora er i top 100 i Time Magazines kåring af de mest bæredygtige virksomheder
16:08 Amerikansk forbrugertillid faldt mindre end ventet i juni
15:58 Rockwool vil bygge ny fabrik i Sverige med verdens største elektriske stensmelter
15:40 USA/åbning: Revanche til Nvidia og Eli Lilly går efter endnu en rekord i blandet åbning
15:27 Vestas vinder ordre med lang serviceaftale i Spanien
15:21 Vestas' kursmål sænkes med lige over en tier hos Morningstar
14:27 USA/tendens: Sønderslåede Navidia rejser sig på ventet grøn dag
13:46 Novo-rival har lovende data fra vægttabshåb: Vil udfordre Wegovy i Kina
13:43 Valuta: Bitcoin styrkes efter to måneders lavpunkt
13:35 Feds Bowman ser renten fastholdt i nogen tid endnu
12:25 Europa/aktier: Airbus i dybt fald på dag hvor techsektor tynger humøret
11:49 Økonomer skubber forventningerne til første rentenedsættelse i Norge
11:45 Obligationer/middag: Renten bakker frem mod amerikanske data
11:30 Chefstrateg ser flere pengepolitiske lempelser i USA end Federal Reserve tør love lige nu
11:20 Aktier/middag: Novo i top og Zealand fortsætter optur i lysegrønt marked