USA/lukning: Stimulushåb løftede aktier - Citrix pressede it

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:22  |  

De amerikanske aktier svingede torsdag flere gange mellem minus og plus, men endte til sidst i grønt.

Positive elementer var nyt om en mulig stimulusaftale, et fald i antallet af nye ledige, og en regnskabssæson, der alt overvejende har været positiv indtil nu.

Over markedet hang dog voksende coronasmitte, da USA er godt på vej ind i en, hvad man kan kalde, tredje bølge med nye smittehøjder efter toppene i april og juni.

Det brede S&P 500-indeks steg alligevel med 0,5 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 0,6 pct. Nasdaq vendte et minus på 1,0 pct. til en gevinst på 0,2 pct.

Fredag morgen er investorernes interesse koncentreret omkring valgdebatten mellem præsident Donald Trump og den demokratiske udfordrer, Joe Biden. Den umiddelbare reaktion er små stigninger i de store indeksfutures, der er vendt rundt fra et minus på 0,1 pct. til et plus i samme størrelsesorden.

"NÆSTEN I MÅL"

Forhandlingerne om en fjerde stimuluspakke, hvor Det Hvide Hus tirsdag løftede sit bud til 1880 mia. dollar, fortsatte, og torsdag oplyste Nancy Pelosi, Demokraternes formand for Repræsentanternes Hus, at parterne "næsten er i mål" og snart kan sætte pen på papir.

Det politiske landskab er dog ikke lige let at navigere, for en ny hjælpepakke skal også godkendes af Senatet, og her er det langt fra sikkert, at det republikanske flertal er med på stimulus i dette niveau.

- Måske får vi også en stimulusaftale, selv om Republikanerne i Senatet siger, det ikke kommer til at ske, kommenterer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

CYKLISK I TOP

I S&P 500 var det de cykliske sektorer, som klarede sig bedst, mens grupperne af aktier, som nyder godt af strukturel vækst, havde det sværere. I toppen steg energi mest med 4,2 pct., mens finans vandt 1,9 pct.

- Der er rotation ind i cykliske aktier, og så er der lidt balancering og skattesalg her hen mod slutningen af året. Underperformerne klarere sig ofte bedre i slutningen af året, siger Lars Skovgaard Andersen.

I energi steg Exxon Mobil med 5,2 pct., mens Chevron vandt 3,6 pct., og i finans løftedes USA's største bank, JPMorgan Chase, med 3,5 pct., mens Bank of America gik op med 3,4 pct. Goldman Sachs endte med et plus på 1,2 pct., da banken accepterede en milliardbøde fra USA's justitsministerium i sagen om milliardbedrageri i den malaysiske statsfond 1MDB.

- Goldman har afsluttet 1MDB-sagen. Sagen har været en del af presset nedad, så torsdagens nyhed støtter finanssektoren, for bankerne har det med at køre op og ned sammen. Renterne, der stiger, understøtter også bankerne, vurderer Danske Banks seniorstrateg.

IT RAMT TORSDAG

I den anden ende faldt it-aktierne med 0,5 pct., mens cyklisk forbrug blot steg 0,1 pct.

I it var det Apple og Paypal, som trak mest ned, med fald på 1,0 og 4,3 pct., mens Amazon holdt cyklisk forbrug nede med et fald på 0,3 pct. Onsdagens vinder, Facebook, satte sig også 0,2 pct., mens Alphabet steg 1,3 pct.

- It er lidt i minus, fordi Citrix kom med skuffende regnskab. Det trækker lidt ned. Den næste uges tid kommer de store teknologiaktier, og her fik vi lige en påmindelse om et selskab, der er stort inden for cloud, som ikke har høstet en fordel.

Citrix faldt 7,1 pct.

OP PÅ REGNSKABSTAL

Ellers satte en lang række kvartalsregnskaber dagsordenen. Her steg USA's tredjestørste mobilselskab AT&T med 5,8 pct., da omsætningen overraskede positivt i tredje kvartal.

Endnu bedre gik det for Align Technology, som steg med 35,0 pct. Align, der producerer gennemsigtige tandbøjler, trumfede i den grad forventningerne med et salg i tredje kvartal på 734 mio. dollar mod ventede 592 mio. dollar.

Coca-Cola lagde også sine tal frem, og aktien steg 1,4 pct., da dagligvareproducenten målt på indtjeningen klarede sig bedre end ventet.

De to store luftfartsselskaber American Airlines og lavprisselskabet Southwest Airlines vandt henholdsvis 3,2 og 5,3 pct. efter deres kvartalstal.

Southwest landede sit største underskud nogensinde i 1,2 mia. dollar efter et omsætningsfald på godt 68 pct., men en bedring efterspørgslen betyder, at koncernen nu ser et årsdyk i oktober og november på 65-70 pct. mod tidligere 65-75 pct.

American Airlines' minus var dobbelt så stort i 2,4 mia. dollar, mens et omsætningsfald på 73 pct. til 3,20 mia. dollar var bedre end de ventede 2,81 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder