USA/lukning: Tømmermænd efter mandagens kursfest

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 06:32  |  

Aktierne i USA sluttede tirsdag med minusser, efter mandagens opskruede stigninger, da investorerne fejrede positive men tidlige data fra et forsøg med en coronavaccine.

Det overordnede marked endte med pil nedad, selv om de store teknologinavne igen kørte frem, inden de dog vendte snuden nedad igen. Trods endnu en stigning til olien i USA, bakkede energiaktierne mest, ligesom en anden af mandagens vindere, finans, også trak sig.

Onsdag morgen er de positive takter dog igen fremherskende. De store indeksfutures stiger 0,5-0,7 pct.

Det brede S&P 500-indeks faldt tirsdag med 1,1 pct., selv om indekset længe faktisk var i plus. Dow Jones-indekset satte sig imidlertid mest med 1,6 pct. Bedre gik det for it-aktierne på Nasdaq, som samlet tabte 0,5 pct. - da Amazon og Facebook steg.

- Der sker ikke rigtig noget, og så fik vi det der kæmpe boost mandag. Derfor skal markedet og investorerne lige finde sig selv igen, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Mandag steg S&P 500 med 3,2 pct., mens Dow Jones røg i vejret med 3,9 pct.

VENDING I ANDET HALVÅR

Der var på, at både den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, og USA's finansminister, Steven Mnuchin, vidnede for Senatets bankkomité tirsdag.

Her gentog formand Powell, at centralbanken er parat til at sætte ind mod krisen med alle sine værktøjer, og at der ikke er udsigt til renteforhøjelser i rum tid.

- Vi forventer at fastholde renterne ved dette niveau, indtil vi er sikre på, at økonomien er kommet gennem de nylige hændelser og er på vej til at nå målene om maksimal beskæftigelse og prisstabilitet, lød det.

Finansminister Mnuchin forudså i sine bemærkninger, at økonomien i andet halvår vil vende rundt.

AMAZON TRAK OP

Sektorerne blandede tirsdag kortene lidt. I toppen var cyklisk forbrug med et minus på 0,1 pct. Den udvikling var trukket af især Amazon, som vandt 1,0 pct.

Omvendt hev byggemarkedskæden Home Depot ned med et minus på 3,0 pct., da koncernens bundlinje ikke imponerede i første kvartal. Ligesom Amazon oplevede Home Depot en stigning i omsætningen, da nedlukningerne i USA har motiveret amerikanerne til gør-det-selv, men smittebegrænsende tiltag for 850 mio. dollar trak den anden vej.

It-aktierne klarede sig næstbedst med et minus på 0,4 pct. Her bidrog Apple og Microsoft med fald på 0,6 og 0,7 pct., mens chipkæmperne Intel og Nvidia løftede med 0,6 pct. hver især. De to softwareselskaber Salesforce.com og Adobe steg dog mere med 2,1 og 1,2 pct.

I bunden af brancherne var det energiaktierne, mandagens helt store vinder, som trak mest ned med 2,9 pct., mens finansaktierne, som også holdt mandagsfest, fulgte med ned og mistede 2,5 pct.

- På dage med store stigninger er det de cykliske aktier, som kører, men det gode tirsdag er, at de ikke falder helt ud af sengen, selv om der er lidt profithjemtagning, lyder det fra Danske Bank seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen.

BEDRE AF BAIDU

Ud over Home Depot bød tirsdagen også på et andet vigtigt detailregnskab. Det er USA's største dagligvarekæde - og verdens største arbejdsgiver - Walmart, som faldt 2,1 pct.

Den organiske vækst var på 10 pct. mod ventede 8,6 pct. i koncernens første kvartal, og omsætningen på 134,62 mia. dollar var næsten 2 mia. dollar mere end ventet, ifølge Bloomberg News. Udviklingen på toplinjen var understøttet af en acceleration i onlinesalget på 74 pct. Bruttomarginen var dog under pres, da kunderne under hamstringen i marts har købt mere toiletpapir end dyrere elektronik.

Et tredje regnskabsindslag kom fra den kinesiske søgekæmpe Baidu. Aktien steg i USA med 2,0 pct., da koncernens klarede sit første kvartal bedre end ventet på både top og bund. Prognosen for omsætningen i andet kvartal lå også over det forventede.

Biotekselskabet Moderna satte fut i markedet mandag med sine positive fase 1-data med en mulig vaccine mod coronavirusset. Aktien, som steg 20 pct. mandag og har vundet mere end 300 pct. i 2020, faldt dog tirsdag med 10,4 pct., da koncernen har rejst ekstra kapital med rabat til de nye ejere.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder