USA/lukning: Tesla og softwareselskab holdt Nasdaq tilbage på plusdag

Udgivet den 22-11-2019  |  kl. 22:06  |  

De amerikanske aktier endte fredag med plusser, og det brede indeks S&P 500 endte ugen 0,3 pct. lavere.

S&P 500-indekset sluttede således med en stigning på 0,2 pct., Dow Jones steg 0,4 pct., mens det teknologidominerede Nasdaq-indeks steg med mere beskedne 0,2 pct.. Nasdaq-indekset blev holdt nede af Tesla og softwareselskabet Intuit.

Udtalelser om handelskrigen har bølget frem og tilbage i ugens løb, og fredag var ingen undtagelse.

Præsident Donald Trump udtalte til Fox News, at de to parter "potentielt er meget tæt på" at indgå en aftale. Tidligere på ugen var der indikationer om, at en aftale kunne blive udskudt til næste år.

- Jeg hæfter mig mere ved de stærke PMI-data, der landede fredag, siger seniorstrateg i Danske Bank forklarer Lars Skovgaard Andersen til Ritzau Finans.

Både service- og industri-PMI kom ind bedre end ventet.

- Det var rigtig gode data, der tyder på, at økonomien er i bedre stand, end markedet måske havde ventet, siger han videre.

At stigningerne så ikke er større skyldes ifølge seniorstrategen primært to forhold: Før det første er aktierne kørt rigtig meget op, og så er det weekend, hvor præsidentielle tweet kan ændre meget - meget hurtigt.

TESLA OG INTUIT TRAK NED

Tesla-aktien faldt 6,1 pct. til 332,93 dollar og trak ned i indekset. Sent torsdag præsenterede selskabet en el-pickuptruck under navnet "Cybertruck". Den skal blandt andet have panserglas, men under en event blev der kastet en jernkugle mod ruden, der splitrede. Så nu er der skabt tvivl om sikkerheden.

Softwareselskabet Intuit skuffede markedet med regnskabet for første kvartal. Forventningerne til indtjeningen i andet kvartal lød på 1-1,03 dollar i ordinær indtjening per aktie, mens markedets forventning lå på 1,15 dollar med estimater i intervallet mellem 1,06 og 1,21 dollar.Aktien faldt 4,3 pct. til 259,84 dollar.

SPORTSKÆDER BEDØMMES FORSKELLIGT

Skokæden Foot Locker kom med regnskab for tredje kvartal, og investorerne kvitterede med at sende aktien ned med 2,9 pct. til 40,24 dollar.

Selskabet kunne ellers berette om en højere salgsvækst i juli, august og september end ventet blandt analytikerne. Væksten var på 5,7 pct., hvor analytikerne blot havde ventet en fremgang på 4,8 pct. ifølge Bloomberg News.

Det gav umiddelbart anledning til en positiv stemning omkring aktien i formarkedet, men selskabet nedjusterede på den efterfølgende telekonference sine forventningerne til årets vækst i det sammenlignelige salg.

Omvendt positiv var stemningen omkring Hibbett Sports, der driver en række forretninger for sportsudstyr. Aktien steg 14,5 pct. til 28,67 dollar, efter at selskabet løftede forventningerne til året efter et bedre end ventet tredje kvartal.

Hibbett Sports ser nu indtjeningen per aktie lande mellem 2,30-2,50 dollar, tidligere så selskabet 2,15-2,25 dollar.

I tredje kvartal solgte sportskæden for 275,5 mio. dollar, hvilket var en stigning på 27 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

DETAILKÆDE I HOPLA

Stemningen var også positiv omkring varehuskæden Nordstrom, der efter børslukning torsdag kunne præsentere regnskabstal for tredje kvartal - og en dertilhørende oppræcisering af forventningerne.

Selskabet ser nu, at 2019 vil resultere i en ordinær indtjening per aktie på 3,30-3,50 dollar, hvor den tidligere forventning var på 3,25-3,50 dollar per aktie.

Bunden af det nye interval var dog højere end det, analytikerne ventede. Ifølge Bloomberg News ser de en indtjening per aktie på 3,29 dollar. Aktien steg 10,4 pct. til 37,92 dollar.

/ritzau/FINANS

Editor Finans

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder