USA/middag: Atter stigninger - trukket af Apple, Microsoft og Amazon

Udgivet den 12-09-2019  |  kl. 18:37  |  

De amerikanske aktier stiger igen torsdag efter nye opblødninger i handelskrigen - inklusiv nogen forvirring - og rentesænkninger og kvantitative lempelser i Europa.

Alle tre hovedindeks, det brede S&P 500, teknologitunge Nasdaq og Dow Jones, stiger kl. 12.30, lokal tid på USA's østkyst, med knap 0,5 pct.

Onsdag fritog Kina nogle amerikanske varer for allerede indført told på 25 pct., og USA kvitterede efter markedets lukning med at udskyde toldforhøjelser på kinesiske varer to uger til den 15. oktober, så de ikke falder sammen med 70 -årsdagen for den Folkerepublikken Kina, skrev præsident Trump på Twitter.

RUBRIK-BINGO I HANDELSKRIGEN

Lidt yderligere rubrik-bingo på handelskrigen, der satte svingninger i gang, er der også torsdag. Bloomberg News skriver, at Trumps administration har overvejet en midlertid handelsaftale, der skal udskyde eller endda sløjfe nogle tariffer, hvis Kina vil give sig på ophavsrettigheder og indkøb af amerikanske landbrugsvarer. Omvendt fortæller tv-stationen CNBC, at den slags diskussioner har der "absolut ikke" været nogle af.

Fra Europa er torsdagens store historie, at ECB har sænket sin rente, som ventet, med 10 basispoint til 0,5 pct., men samtidig har banken også tændt for pengepumpen, da den vil købe obligationer i markedet for 20 mia. euro om måneder.

Mario Draghi, bankens formand opfordrer samtidig eurozonens medlemslande til at følge op på bankens handlinger, hvilket vil sige, at de skal skrue op for det statslige forbrug og finde på strukturreformer.

Det kan der være behov for. Den tyske økonomi trak sig som bekendt sammen med 0,1 pct. i andet kvartal, og torsdag har to af landets private institutter, IMK og IFO, set øget risiko for recession - mindst to kvartaler i træk med negativ vækst.

CYKLISK I TOP

Cyklisk forbrug fører torsdag an blandt sektorerne i S&P 500 med en stigning på godt 0,8 pct. Råvarer og materialer samt it følger lige efter med plusser på knap 0,8 pct., mens kommunikationsservice vinder 0,6 pct. I bunden mister energiselskaberne som de eneste 0,6 pct.

Blandt de store aktier stiger Microsoft med 1,3 pct., mens Apple vinder 0,8 pct. Amazon går samtidig op med 1,2 pct.

Oracle har det omvendt svært. Verdens næststørste softwareselskab, efter Microsoft, skuffede onsdag aften med en lavere omsætning end ventet i sit første kvartal, og det straffes torsdag med et minus på 5,1 pct.

Googles ejer, Alphabet, stiger derimod 1,4 pct., selv om selskabet torsdag har meldt ud, at det vil betale knap 1 mia. euro i bøde og ubetalte skatter i Frankrig. Fætteren i sektoren for kommunikationsservice, Facebook, stiger 0,1 pct. Her er Frankrig ellers også på spil, da landets finansminister, Bruno La Maire, torsdag har sagt, at man ikke vil tillade Facebooks planlagte kryptovaluta, Libra.

OPTUR FOR KREDITKORT

Efter nedtur tidligere på ugen for de amerikanske kreditkortselskaber, da topchefen for American Express advarede om tilbageholdende erhvervskunder og en amerikansk økonomi, som ikke er lige så stærk som for et år siden, er der comeback torsdag. Visa stiger 2,2 pct., Mastercard vinder 2,1 pct. og American Express går op med 1,6 pct. Også Paypal løftes med 3,4 pct.

I toppen af S&P 500 ligger LKQ, som sælger reservedele til biler, med et plus på 10,6 pct. Den aktivistiske investor ValueAct har torsdag meldt ud, at den ejer 5,2 pct. af koncernen. ValueAct mener, at LKQ er undervurderet.

DXC Technology ligger omvendt i bunden med et fald på 15,7 pct. It-selskabet, som er midt i en turnaround, har torsdag sagt farvel til sin topchef, og det har betydet en nedjustering af anbefalingen fra "køb" til "neutral" hos finanshuset Susquehanna.

Uden for S&P 500 falder biotekselskabet Tocagen med 77,7 pct. Selskabets lægemiddelkandidat til behandling af hjernetumorer er fejlet i de kliniske studier.

Smiledirectclub, som producerer skinner til at rette tænder, indleder sin børstilværelse med et faldt på 16,2 pct. til 19,28 dollar. Aktien blev ellers udbudt i 23 dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder