USA/middag: Endnu en gang i rødt på handelsnyt - Qualcomm dratter

Udgivet den 22-05-2019  |  kl. 18:50  |  

Nye handelsforviklinger har onsdag trukket mundvigene nedad hos de amerikanske investorer, hvorfor aktierne i USA falder. Det er nyheden om, at USA overvejer at sortliste yderligere fem kinesiske teknologivirksomheder, der gør udslaget.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, falder kl. 12:40, lokaltid i New York, med 0,3 pct., mens Dow Jones-indekset bakker med 0,4 pct. Nasdaq er samtidig også gået i minus med 0,4 pct.

SKIFTENDE HANDELSVINDE

Handelskrigens vinde har i den grad stået i skiftende retninger de senere uger, men har hver dag blæst med masser styrke. Mandag faldt aktierne på nyheden om, at USA's sortlistning af kinesiske Huawei nu får amerikanske selskaber til at stoppe samarbejdet. Tirsdag steg markederne så igen, da det kom frem, at sanktionerne mod Huawei udskydes 90 dage.

Onsdag kan New York Times så fortælle, at Trump-administrationen vil sortliste fem kinesiske virksomheder og begrænse deres adgang til at købe amerikansk teknologi.

De mange vindspring blæser på den måde markedet i skiftende retninger.

- Vi ved ikke, hvor længe dette vil vare ved. Den optimistiske reaktion, vi fik tidligere i år, var, fordi vi antog, at på et eller andet tidspunkt i andet halvår ville der ske noget i forhandlingerne. Nu er vi ved at løbe tør for den første halvdel af året, siger Kim Forrest, investeringschef hos Bokeh Capital Partners, til Bloomberg News.

QUALCOMM FÅR SMÆK

Blandt sektorerne falder energiaktierne med 1,7 pct. mest af alle i S&P 500-indekset. Udviklingen her skyldes et fald i olieprisen på 2,9 pct. onsdag. Cyklisk forbrug mister også 0,9 pct., mens industriaktierne falder 0,6 pct. Finans og it mister også 0,5 pct.

Blandt it-aktierne er det især chipproducenterne, som trækker i minus med et fald på 2,2 pct. Det er især de selskaber, der rammes, hvis amerikanske virksomheder ikke må levere til sortlistede kinesiske teknologivirksomheder.

Samtidig brager chipproducenten Qualcomm ned med 12,4 pct., fordi en dommer ved en amerikansk føderal ret har fundet, at selskabet har "kvalt" konkurrencen ved at true med leveringsstop og afkræve for høje licensgebyrer.

Kun Apple trækker mere ned i S&P 500 end Qualcomm denne onsdag, da æbleaktien falder med 1,9 pct.

LOWE'S SKUFFER

Der er dog også hug til den regnskabsaktuelle byggemarkedskæde Lowe's, som tidligere onsdag nedjusterede forventningerne, ligesom indtjeningstallene fra første kvartal også skuffede. Aktien falder med 11,4 pct.

Omvendt går det for lavprissupermarkedskæden Target, der sikrede sig en bedre indtjening i første kvartal end ventet, og samtidig kunne koncernen fremvise en underliggende vækst på 4,8 pct. mod ventede 4,3 pct., ifølge Consensus Metrix. Target stiger 9,2 pct.

Der er også fokus på de to mobilselskaber Sprint og T-Mobile US. Mandag steg de på udsigten til, at deres mere end et år gamle fusionsplan kom et skridt nærmere en godkendelse, da kommunikationsmyndighederne udtalte sig positivt. Onsdag skulle konkurrencemyndighederne under det amerikanske justitsministerium dog ifølge Reuters ikke være tilfredse med løfterne om frasalg og sænkede priser.

Sprint falder onsdag med 8,2 pct., mens aktien steg 18,8 pct. mandag. T-Mobile US falder med 0,9 pct., mens aktien steg 3,9 pct. mandag.

Der er også store opkøb på programmet denne onsdag. Nascar har lavet en aftale med Intenational Speedway om at overtage koncernen for 2,0 mia. dollar. Det svarer til 45 dollar per aktie i International Speedway sammenlignet med de 42 dollar, Nascar oprindeligt bød tilbage i november. International Speedways aktie stiger 2,0 pct. til 45,00 dollar.

Også kosmetikproducenten Avon med hovedsæde i London, stiger med 10,9 pct. efter bekræftelsen af, at selskabet er i forhandlinger med brasilianske Natura, ejeren af Body Shop, om at blive overtaget. Tidligere onsdag skrev Financial Times, at købsprisen kan blive på 2,0 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

17:57 Europa/aktier: Regnskaber og nøgletal drejde markedet i negativ regning
17:42 Harboes Bryggeri er ved at skumme over efter ny prognose: Aktien rammer 2017-niveau
17:23 Torsdagens obligationer: Urovækkende USA-tal trak ranten op
17:09 Torsdagens aktier: Kun NKT og Carlsberg klarede sig i plus da USA-tal forstærkede nedtur
17:03 Harboes Bryggeri kommer med tidlig prognose: Ser mulighed for øget indtjening i 2024/25
16:34 Amerikansk medicinalkæmpe varsler nedskæringer - aktien falder til 2019-niveau
16:10 Flere bolighandler nærmer sig i USA
15:53 USA/åbning: Mismod på forhånd og nøgletal gjorde det hele meget værre
15:32 Investeringsstrateg: Tal fra USA kan næsten ikke være dårligere for aktier
15:08 Amerikanske renter i vejret efter uventet høj inflationsindikator
15:05 Valuta: Yen i svageste niveau overfor dollar siden 1990
15:01 Økonom ser amerikansk vækst bremse op - måske nok til rentenedsættelse i efteråret
14:49 Aktienedtur accelererer efter amerikanske nøgletal
14:34 Amerikansk økonomi vokser mindre end ventet
14:27 USA/tendens: Mismod frem mod åbning efter Meta-skuffelse
13:55 Mærsk-rederi før udskillelse: Vi skal være en aktie med markant udbytte
13:37 Svenske Alfa Laval er flyvende efter bedre end ventet ordrenindgang
13:22 Europa/aktier: Regnskabsnyt styrer markederne i minus
12:54 Vestas-konkurrenten GE Vernova får ordredyk på 40 pct. i første kvartal
12:29 Ringkjøbing LB's kundebase og udlånsoverskud afbøder rentemodvind, mener Danske