USA/middag: Fedex trækker markedet i rødt inden Fed-melding

Udgivet den 18-09-2019  |  kl. 18:21  |  

De amerikanske aktier falder onsdag inden aftenens meddelelse fra den amerikanske centralbank, hvor markedet imødeser en rentesænkning. Investorernes humør er præget af øget spænding i Mellemøsten og en nedjustering fra pakkegiganten Fedex.

Teknologitunge Nasdaq falder mest kl. 12.15, lokal tid, med 0,4 pct., mens det brede S&P 500 mister 0,3 pct. Dow Jones bakker også 0,3 pct.

DET ER HANDELSKRIGENS SKYLD

Logistikselskabet Fedex nedjusterede tirsdag aften sine forventninger og gav handelskrigen skylden.

Fedex regner nu med at nå en justeret indtjening per aktie i intervallet 11 til 13 dollar. Den nye prognose er klart under forventningerne på Wall Street, som ifølge Bloomberg News var på 14,37 dollar per aktie

- Vores præstation er fortsat negativt påvirket af det svækkede makroøkonomiske klima drevet af den tiltagende spænding og usikkerhed omkring handelspolitikken, udtaler topchef Fred Smith i regnskabet.

Efterfølgende har fire finanshuse ifølge Bloomberg News nedjusteret deres anbefalinger. De bider imidlertid ikke så meget mærke i handelskrigen, men kritiserer Fedex for ringe eksekvering, manglende omkostningskontrol og problemer med integration af opkøb.

Aktien i Fedex falder med 13,9 pct. og sætter dermed den negative tone for aktiemarkedet onsdag.

VENTER PÅ RENTESÆNKNING

Spændingerne i Mellemøsten fylder også en del. USA har varslet øgede sanktioner mod Iran efter weekendens angreb på olieinstallationer i Saudi-Arabien, der peger på at Iran "utvivlsomt" var indblandet.

Investorerne holder sig dog fra de helt store væddemål, inden afslutningen på Federal Reserves rentemøde kl. 20 dansk tid. Her ventes en rentesænkning på 0,25 pct.point. Der er samtidig forventninger om, at banken vil sænke sin rente yderligere en gang i år, og derfor vil markedet nærlæse bankens meldinger om fremtiden - inklusive det kvartårlige dot-plot-diagram, hvor de individuelle chefer i banken skriver deres personlige renteforventninger ind.

- Markedet vil formentlig lede efter bekræftelse på, at rentesænkningen i juli og den ventede sænkning denne eftermiddag ikke bare er en midt-cyklisk justering, og at FOMC er parat til at tage aggressive skridt, hvis nødvendigt, siger Ryan Larson, chef for aktiehandel hos RBC Global Asset Management, til Reuters.

"FOMC" står "Federal Open Market Committee" og er centralbankens styrende udvalg.

DEFENSIVE FORSYNING I PLUS

Med den negative stemning onsdag er det kun forsyning, som stiger med 0,3 pct. Det skyldes, at renterne igen onsdag - for tredje dag i træk - falder.

I den anden ende er industriaktierne mest i minus i S&P 500 med et fald på 0,7 pct. Energi falder tilsvarende, fordi olieprisen igen onsdag falder tilbage efter spiket mandag, da den steg med 14,7 pct. efter angrebet på de saudiske installationer.

Kommunikationsservice mister samtidig 0,4 pct., og it-aktierne falder med 0,3 pct.

Fedex trækker med sit store fald mest ned af alle i S&P 500, ligesom aktien med afstand er den mest faldende i indekset. Minusser til Amazon, AT&T og Netflix på henholdsvis 0,6 pct., 1,7 pct. og 3,1 pct. bidrager dog også til indeksets minus, mens Microsoft og Apple trækker i den anden retning med plusser på 0,5 og 0,3 pct.

ADOBE SKUFFER

Softwarekoncernen Adobe er også i fokus med et kursfald på 2,7 pct. efter regnskabet for tredje kvartal. Tallene i den overståede periode var godkendte, men prognosen for omsætningen i fjerde kvartal skuffer. Adobe regner med, at omsætningen vil lande omkring 2,97 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde spået 3,02 mia. dollar.

General Mills, der er på kundelisten hos Chr. Hansen og blandt andet laver morgenmadsproduktet Cheerios, falder med 1,1 pct. efter sit kvartalsregnskab. Koncernen omsatte for 4 mia. dollar i kvartalet, hvilket var et fald på 2,2 pct. i forhold til året før og under estimatet på 4,09 mia. dollar. Og det er forklaringen på kursfaldet, selv om den justerede indtjening per aktie landede på 79 cent mod ventede 77 cent.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

17:57 Europa/aktier: Regnskaber og nøgletal drejde markedet i negativ regning
17:42 Harboes Bryggeri er ved at skumme over efter ny prognose: Aktien rammer 2017-niveau
17:23 Torsdagens obligationer: Urovækkende USA-tal trak ranten op
17:09 Torsdagens aktier: Kun NKT og Carlsberg klarede sig i plus da USA-tal forstærkede nedtur
17:03 Harboes Bryggeri kommer med tidlig prognose: Ser mulighed for øget indtjening i 2024/25
16:34 Amerikansk medicinalkæmpe varsler nedskæringer - aktien falder til 2019-niveau
16:10 Flere bolighandler nærmer sig i USA
15:53 USA/åbning: Mismod på forhånd og nøgletal gjorde det hele meget værre
15:32 Investeringsstrateg: Tal fra USA kan næsten ikke være dårligere for aktier
15:08 Amerikanske renter i vejret efter uventet høj inflationsindikator
15:05 Valuta: Yen i svageste niveau overfor dollar siden 1990
15:01 Økonom ser amerikansk vækst bremse op - måske nok til rentenedsættelse i efteråret
14:49 Aktienedtur accelererer efter amerikanske nøgletal
14:34 Amerikansk økonomi vokser mindre end ventet
14:27 USA/tendens: Mismod frem mod åbning efter Meta-skuffelse
13:55 Mærsk-rederi før udskillelse: Vi skal være en aktie med markant udbytte
13:37 Svenske Alfa Laval er flyvende efter bedre end ventet ordrenindgang
13:22 Europa/aktier: Regnskabsnyt styrer markederne i minus
12:54 Vestas-konkurrenten GE Vernova får ordredyk på 40 pct. i første kvartal
12:29 Ringkjøbing LB's kundebase og udlånsoverskud afbøder rentemodvind, mener Danske