USA/middag: Handelsnyt skaber sur stemning

Udgivet den 16-11-2018  |  kl. 18:19  |  

De amerikanske aktier oplever fredag en negativ udvikling, hvor især it-aktierne og cyklisk forbrug falder.

Det brede S&P 500-indeks falder kl. 12:10, amerikansk østkysttid, med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset dog vinder 0,2 pct. Omvendt falder teknologitunge Nasdaq med 0,7 pct.

MODVIND PÅ HANDELSFRONTEN

Stemningen er fredag præget af, at vinden igen blæser den anden retning i temaet omkring handelskrigen mellem Kina og USA.

Torsdag var der medieskriblerier om, at Kina havde udarbejdet en liste med tiltag, som skulle imødekomme USA, men USA's topforhandler på handelsområdet, Robert Lighthizer, afviser, at der var fundet mulige tiltag, som kunne mildne den amerikanske præsident Donald Trumps vrede over handelsunderskuddet.

Blandt sektorerne i S&P 500 går forsyningsaktierne frem - trukket af godt nyt PG&E og Edison, som er hårdt ramt af de californiske skovbrande.

Energi og sundhed stiger også med 0,7 pct.

I den røde kolonne er it-aktierne med et minus på 0,4 pct., mens kommunikationsservice falder med 0,9 pct. Værst går det dog for cyklisk forbrug, som falder med 1,1 pct.

I S&P 500-indekset er der et lille plus til Apple på 0,9 pct. og til Microsoft på 0,5 pct. Ellers er det en rød dag for Faang-aktierne, da Facebook falder med 4,0 pct., Amazon mister 2,0 pct., Netflix glider tilbage med 2,5 pct., og da Googles moderselskab, Alphabet, taber 1,0 pct.

NVIDIA HÅRDT RAMT

På selskabsfronten stikker særligt to navne ud.

Det ene er chipproducenten Nvidia, som falder hele 18,0 pct. Selskabet skuffede markant med sit regnskab for tredje kvartal, som blev offentliggjort torsdag aften. Både på top- og bundlinjen var tallene ikke på niveau med analytikernes forventninger, men samtidig skuffede selskabet med sin prognose.

Selskabet venter en omsætning på 2,7 mia. dollar, plus eller minus 2 pct., i fjerde kvartal. Det er slet ikke i nærheden af forventningerne i markedet, som ifølge Bloomberg News på forkant lød på 3,4 mia. dollar.

Det dårlige regnskab fra Nvidia rammer en række andre halvlederaktier. Advanced Micro Devices (AMD) falder med 5,8 pct., mens Micron mister 2,2 pct. Intel, der torsdag aften annoncerede yderligere aktietilbagekøb for 15 mia. dollar, stiger dog med 0,9 pct. Undersektoren for halvledere i S&P 500 falder samlet med 2,6 pct.

HJÆLP TIL PG&E

En anden af fredagens store historier er forsyningsselskabet PG&E. Selskabets udstyr var ansvarlig for flere af de mange skovbrande, som plagede Californien i 2017, og koncernen har samtidig erkendt, at det samme kan være tilfældet for de voldsomme, farlige og ødelæggende brande i år.

Aktien er faldet markant siden fredag i sidste uge, men fredag er der positivt nyt.

Ifølge Bloomberg News har chefen for de offentlige forsyningsopgaver i Californien, PUC, i et interview sagt, at han ikke kan forestille sig, at selskabet kan få lov til at gå konkurs.

- Det er ikke god politik at gøre forsyningsselskaber ude af stand til at finansiere den service og infrastruktur, som folkene i Californien har brug for, siger Michael Picker om statens største forsyningsselskab.

PG&E-aktien stiger på den baggrund med hele 35,6 pct. til 24,05 dollar. Inden skovbranden brød ud kostede en aktie i selskabet dog 47,80 dollar.

Kollegaen Edison stiger også med 12,2 pct.

B&O-KONKURRENT I FREMGANG

Sonos, der konkurrerer Bang & Olufsen, stiger også markant fredag med 10,4 pct. Det skyldes et solidt regnskab for fjerde kvartal, der bød på rekordomsætning for højttalerproducenten, og som overgik analytikernes forventninger. Prognosen for salget og driftsindtjeningen i det nye regnskabsår er også bedre end konsensus.

Der er også fremgang til medieselskabet Viacom. Det seneste skud på stammen af film om agenten Ethan Hunt - Mission: Impossible - Fallout - har været en stor publikumsmæssig succes, og det har betydet, at mediekoncernen har løftet sit resultat i årets fjerde kvartal.

Viacoms aktie stiger med 2,2 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder