USA/middag: Investorerne fejrer Feds overgivelse

Udgivet den 21-03-2019  |  kl. 18:08  |  

De amerikanske aktier stiger pænt torsdag i kølvandet af onsdagens lempelige amerikanske centralbank, der kapitulerede over for markedet og sløjfede alle planer om en rentestigning i år. Investorerne har modtaget beskeden og sender aktierne i vejret.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, ligger kl. 13.00, amerikansk østkysttid, i plus 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset stiger 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq vinder samtidig 1,0 pct.

FED OVERGAV SIG

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag helt som ventet sin toneangivende rente i intervallet 2,25 til 2,50 pct., men noget overraskende indikerede bankens dot-plot-diagram, med de 19 bankchefers individuelle renteforventninger, ingen renteforhøjelser gennem hele 2019 mod senest forventningen om to forhøjelser tilbage i december.

Dermed tog banken en stort spring og lagde sig på linje med markedet, da handelen med fed funds futures forinden pegede på en sandsynlighed på 0 pct. for en renteforhøjelse på noget tidspunkt i år.

- Det er en bekræftelse af, at markedet havde ret, og at vi ikke havde brug for så aggressiv en pengepolitik. Forventningen er, at Fed er ude af billedet resten af året. Risikoen, hvis man kan betegne det sådan, er taget af bordet, og vi bevæger os nu videre til handelstemaet, siger Hank Smith, investeringschef hos Haverford Trust, til Bloomberg News.

IT OG APPLE TOPPER

Blandt sektorerne er it-aktiernes, om udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, der stiger mest med 1,9 pct. I hælene følger fast ejendom med et plus på 1,5 pct. Ejendomssektoren nyder godt af lave renter, da det reducerer finansieringsomkostningerne og øger afkastet i ejendomsinvesteringerne. den tiårige rente faldt onsdag med 9 basispoint.

Der er også fremgang til både dagligvarer og råvarer og materialer - i omegnen af 1,1 pct.

Blandt sektorerne er det kun finansaktierne, som går tilbage med 0,3 pct. Lavere renter er dårligt nyt for bankernes evne til at tjene på ind- og udlån.

På selskabssiden stiger Apple med 3,5 pct. Koncernen, der blandt andet er kendt for at stå bag iPhonen og Mac-computeren, har fået hævet sit kursmål af Citigroup til 220 dollar fra 170 dollar, ligesom finanshuset Wedbush også har hævet sit kursmål for aktien til 215 dollar fra 200 dollar.

Også Microsoft vinder frem med et plus på 1,0 pct., og Amazon stiger 0,4 pct.

Blandt it-aktierne har især chipproducenterne igen en god dag. Gruppen som helhed stiger med 2,8 pct. trukket af plus på 8,0 pct. til Micron Technology og 4,5 pct. til Nvidia, ligesom både Intel og Texas Instruments går op med henholdsvis 1,3 og 2,0 pct.

Den gode stemningen blandt chipaktierne skyldes et bedre end ventet regnskab for andet kvartal fra netop Micron Technologoy, og selv om guidance ligger en smule under det ventede, så læser investorerne tallene som endnu et tegn på, at svækkelsen i efterspørgslen på halvledere er ved at være ovre.

LEVIS I KANONDEBUT

Bedst i S&P 500 er Conagra Brands dog med et plus på 11,5 pct., da selskabet i sit tredje kvartal overgik indtjeningsforventningerne. Fødevareproducenten havde held til at løfte priserne, og det smittede af på bundlinjen.

På denne torsdag er der dog to andre aktier, som særligt stikker ud.

Biotekeselskabet Biogen falder hele 29,0 pct. Det største minus i S&P 500.

Det store kursdyk kommer, efter Biogen og partneren Eisai har afbrudt to fase 3-studier med lægemiddelkandidaten Aducanumab til behandling af Alzheimers sygdom. Beslutningen om at indstille fase 3-studierne sker efter anbefaling fra den uafhængige overvågningskomite, der følger studiet, fordi studierne med stor sandsynlighed ikke ville nå de primære endemål.

Omvendt stiger børsdebutanten - eller børscomebacket - Levi Strauss & Co. med hele 32,8 pct. til 22,57 dollar. Aktien har torsdag første handelsdag efter et fravær på børsen på 34 år. Levis har torsdag en markedsværdi på 8,7 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder