USA/middag: Kursfremgang på handelshåb

Udgivet den 22-02-2019  |  kl. 18:35  |  

De amerikanske investorer har fredag fået et skud optimisme, da aktierne stiger over en bred kam efter et kursfald torsdag.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, vinder kl. 12:25, lokaltid i New York, 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig stiger 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq går samtidig også op med 0,8 pct.

Investorerne spejder først og fremmest efter nyt fra handelsforhandlingerne mellem Kina og USA, der i denne uge foregår i Washington. Der er ikke kommet noget konkret ud om møderne, men fredag mødes præsident Trump med Kinas chefforhandler, vicepremierminister Liu He, og det ses som et godt tegn.

Ikke at det umiddelbart er meget anderledes, end da de amerikanske forhandlere i sidste uge mødte præsident Xi Jinping i Beijing.

Samtidig trækkes der også hårdere linjer op i handelssituationen mellem EU og USA. Europæerne venter på, om Donald Trump på baggrund af en ny rapport vil indføre ny told på biler fra Europa, og ifølge Bloomberg News vil EU eventuelt svare igen med told på byggemaskiner, kopimaskiner og kufferter.

- Jeg tror, markedet bevæger sig langsomt fremad sammen med en handelsaftale, men det er ikke villigt til at løbe foran sig selv og indregne en konkret og komplet aftale, fordi vi har haft meget frem og tilbage på handel fra denne regering, siger Brent Schutte, chefstrateg hos Northwestern Mutual Wealth Management, til Bloomberg.

- Jeg tror, investorerne er i en vent-og-se position, ikke bare omkring handel, men også med hensyn til de økonomiske data.

Torsdag faldt de amerikanske aktier efter svage tal fra industrien og ordrer på varige goder, som skuffede.

KRAFT HEINZ HELT I BUND

Mest stigende sektor i S&P 500 i fredagens positive marked er den vigtige it-branche, som fylder 20 pct. af indekset, og som vinder 1,2 pct. Sundhed følger efter med et plus på 0,9 pct.. Det samme gør kommunikationsservice. I bunden er det kun dagligvarer, med minus 0,5 pct., og finansaktierne, med minus 0,1 pct., som falder.

På selskabssiden er Kraft Heinz den helt store historie fredag. Fødevareproducenten, som nok er mest kendt for sin ketchup, falder med gevaldige 27,4 pct.

Regnskabet for fjerde kvartal skuffede på både top og bund. Dertil meldte koncernen om en nedskrivning af værdien, primært af mærkevarerne Heinz og Oscar Mayer, på 15,4 mia. dollar. Endelig kom det frem, at de amerikanske børsmyndigheder, SEC, har stævnet fødevareselskabet og undersøger det for uregelmæssigheder i revisionen relateret til indkøb.

Nedturen for Kraft Heinz smitter af på Berkshire Hathaway. Warren Buffets investeringsselskab har en ejerdel på næsten 27 pct. i Kraft Heinz, og derfor trækkes Berkshire Hathaway ned med 1,7 pct. fredag i et ellers positivt marked.

Kraft Heinz' konkurrent Campbell Soup trækkes også med ned og falder 8,3 pct.

STORE NAVNE I PLUS

Ellers er det den grønne plusfarve, som dominerer de store selskabsnavne.

Microsoft vinder 1,3 pct. Apple og Amazon går begge op med 0,7 pct. Der er også plusser til Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, på 1,1 pct. og 1,0 pct., mens Netflix vinder 1,9 pct.

Blandt it-aktierne stiger USA's største chipproducent Intel også med 2,9 pct., mens netværksproducenten Cisco lægger 1,5 pct. til kursen.

Softwareselskabet Intuit topper i S&P 500 med et plus på 6,1 pct. efter et regnskab for andet kvartal, som var bedre end ventet. Så betød det mindre, at forventningerne til tredje kvartal og helårsresultatet var lidt til den svage side.

Hewlett Packard Enterprise, it-konsulenten, som i sin tid blev udskilt fra Hewlett Packard Corp., stiger beskedne 0,3 pct. trods en opjustering torsdag aften.

Der er også fokus på Stamps.com, som via internettet tilbyder en portoservice uden frimærker, hvor kunderne blot printer frankeringen direkte på kuverter og pakker. Aktien oplever at få sin aktiekurs mere end halveret i fredagens marked, da regnskabet for fjerde kvartal torsdag aften afslørede en skuffende prognose for 2019. Stamps.com falder med hele 57,1 pct.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  USA❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder