USA's budgetunderskud fordobledes reelt sidste år

Udgivet den 23-10-2023  |  kl. 06:35  |  

Det amerikanske budgetår sluttede med udgangen af september og de seneste tal, offentliggjort fredag, viser, at den føderale regering havde et underskud på hele 1,7 billioner dollar, eller 1700 mia. dollar, i de 12 måneder.

Det er en markant stigning fra et minus på 1,37 billioner dollar året før, men reelt er det meget større, faktisk en fordobling.

Det skriver The New York Times.

2021/22 var nemlig hjulpet af et regnskabsteknisk tiltag, da præsident Bidens regering besluttede sig for at eftergive milliarder af dollar i studielån, og derfor optog det som en udgift på omkring 300 mia. dollar.

Den amerikanske højesteret har imidlertid underkendt programmet for eftergivelse af studiegæld, og efterfølgende har finansministeriet sidste budgetår bogført forrige års omkostning som en indtægt. Igen på 300 mia. dollar.

Hvis man justerer de to foregående års tal for de to poster, så ender 2022/23 med et underskud på 2 billioner dollar, mens det året før var på omtrent 1 billion dollar. Altså er der sket en fordobling.

Baggrunden for den negative underliggende udvikling har været et fald i skatteindtægterne, øgede renteudgifter og fortsatte udbetalinger af pandemi-relateret støtte.

Link til original artikel (abonnement): https://www.nytimes.com/2023/10/20/business/treasury-report-shows-1-7-tr...

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  macro❯  USA❯