USA/T-bond: Fortsat rentestigning trods svagere jobskabelse

Udgivet den 10-07-2023  |  kl. 06:32  |  

Trods fredagens umiddelbart svagere en ventet amerikansk jobrapport for juni fortsatte renten på den tiårige amerikanske T-bond den stigning, som torsdag reflekterede den overraskende stærke jobvækst, som fremgik af den private ADP-jobrapport.

Rentestigningen fredag var dog begrænset til 4 basispoint til 4,07 pct. efter en stigning torsdag på 10 basispoint.

Mandag morgen forrentes den tiårige T-bond uændret i 4,07 pct. på markedet i Tokyo.

Niveauet er 5 basispoint højere, end da den danske obligationshandel sluttede for weekenden.

Renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation faldt omvendt 2 basispoint til 4,95 pct.

Mandag morgen forrentes den toårige T-bond i 4,94 pct. på markedet i Tokyo.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 209.000 personer i juni, hvilket var lavere end den forudsete stigning på 230.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. I maj steg beskæftigelsen 306.000 efter en nedrevidering fra 339.000.

Den umiddelbare rentereaktion var et fald på 6 basispoint til 4,01 pct. for den tiårige T-bond efterfulgt af et kortvarigt hop til 4,09 pct., inden renten dykkede til 4,02 pct.

Men rapporten viste også, at den gennemsnitlige timeløn steg 4,4 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 4,2 pct. ifølge Bloomberg News. Og den vinkel på rapporten fik tiltagende opmærksomhed hen over handelsdagen.

Næste amerikanske makro-højdepunkt bliver nøgletal for den amerikanske inflation i juni, som offentliggøres onsdag i den kommende uge. Her ventes generelle prisstigninger på 3,1 pct. på årsbasis og på 5,0 pct. for kerneforbrugerpriserne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯