USA/T-bond: Inflationstal løftede korte renter og vred lange ned - NY

Udgivet den 14-10-2021  |  kl. 06:32  |  

Fortsat høj inflation fremrykkede onsdag spekulationerne om renteforhøjelser i USA, og det løftede de korte renter, mens de lange omvendt faldt, fordi investorerne på den baggrund indregnede lavere langsigtet vækst og inflation.

Det betød derfor mindre, at referatet fra det seneste rentemøde i USA's centralbank, Federal Reserve (Fed), klarere end nogensinde før pegede i retning af pengepolitiske stramninger til november eller december.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til 1,54 pct. Henover onsdagen svingede den tiårige rente i USA mellem 1,52 og 1,60 pct.

Torsdag morgen øger renten på den tiårige T-bond til 1,55 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg onsdag med 2 basispunkter til 0,36 pct.

Torsdag morgen oppebærer den toårige T-bond en rente på 0,35 pct. i Tokyo.

Med udviklingen torsdag morgen er rentekurven fladet ud til 120 point mod 124 point tirsdag. Det er sket, efter at IMF tirsdag kraftigt advarede verdens centralbanker mod tiltagende inflation.

- At rentekurven flader ud, er markedet, der vurderer, at Fed vil reagere på de højere inflationstal, ved at blive en smule mere høgeagtig og normaliserer renterne i forenden, siger Lisa Hornby, chef for renteinvesteringer hos Schroders, til Reuters.

- Det vil have den påvirkning at bremse væksten og derefter inflationsdataene på længere sigt, så resultatet er højere renter i forenden og lavere renter i bagenden, siger hun.

De korte markedsrenter er mere følsomme over for centralbankens rente, som for tiden ligger i intervallet 0,00-0,25 pct. Handelen med rentefutures indikerer dog nu, at markedet nu regner med en rente, som er et niveau højere i 0,31 pct. til 0,35 pct. til henholdsvis september og november næste år.

Det var den sjette måned i rap med ganske høje inflationstal, som onsdag pressede rentekurven ned. De amerikanske forbrugerpriser steg nemlig med 5,4 pct. i september i forhold til samme måned året før, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 5,3 pct. Dermed accelererede inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før var på 5,3 pct.

Kerneforbrugerpriserne steg samtidig 4,0 pct. i september i forhold et år forinden, hvilket var præcis som ventet.

Den amerikanske centralbank har et mål om at sikre prisstabilitet, hvilket udtrykkes som en inflation på omkring 2,0 pct. om året.

Netop Fed lagde referatet af sit seneste rentemøde i september frem onsdag, og det pegede i retning af, at en nedtrapning af bankens obligationskøb på for tiden 120 mia. dollar kan starte i november eller december og muligvis være afsluttet allerede i midten af 2022.

- Der blev ikke truffet nogen beslutning om at begynde en moderation af aktivkøb på mødet, men deltagerne vurderede generelt, forudsat at det økonomiske opsving stort set forblev på rette spor, at en gradvis nedtrapningsproces, som vil blive afsluttet omkring midten af næste år, sandsynligvis ville være passende, hedder det i referatet.

Federal Reserve har siden marts sidste år købt obligationer i markedet for mere end 4100 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder