USA/T-bond: Investorer søgte mod sikkerhed trods opløftende data

Udgivet den 01-04-2020  |  kl. 06:32  |  

Renterne faldt tirsdag i USA, da investorerne trods positive nøgletal solgte fra på aktiesiden og søgte sikkerhed i obligationer. Derfor steg obligationskurserne, mens de effektive renter i sin tur derfor faldt. Tendensen fortsætter onsdag morgen.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tirsdag med 5 basispoint til 0,68 pct. efter sving mellem 0,73 pct. og 0,65 pct.

Onsdag morgen er der yderligere fald i den tiårige T bond-rente, der ligger på 0,62 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 7 basispoint lavere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag, og blot 7 basispoint over alletiders bund den 9. marts i år.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg tirsdag marginalt til 0,24 pct.

Tirsdag morgen viger renten på det toårige statspapir igen marginalt til godt 0,23 pct. - kun 8 basispoint over rekordbunden fra gældskrisen i 0,15 pct.

Faldet i den lange rente kom, på trods af at investorerne kunne se opløftende økonomiske data fra både Kina og USA tirsdag.

I Kina steg indkøbschefernes tillid markant i marts. Ganske vist fra meget lave februarniveauer for både industri og service, men altså til pænt over forventningerne.

I USA var tilliden i Chicago-området også bedre end ventet, samtidig med at den nationale forbrugertillid faldt mindre end frygtet.

- Folk køber lidt beskyttelse, fordi de lige vil se, hvad der kommer til at ske den kommende tid. Vi har haft store aktiefald, derefter en solid tur op, og nu vil man lige se tiden og tingene an, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Trods store likviditetsindsprøjtninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og vedtagelsen af en amerikansk finanspolitisk hjælpepakke på 2200 mia. dollar regner Danske Banks strateg ikke med en rekyl i renterne på kort sigt.

- Renten kommer nok til at ligge hernede i et stykke tid. Indtil vi ser lyset for enden af tunnelen. Indtil Trump får sine penge til infrastruktur. Niveauet af infrastruktur skriger til himmelen i USA, Lars Skovgaard Andersen.

Præsident Donald Trump efterlyste tirsdag på Twitter en stimuluspakke mere på 2000 mia. dollar, som skal gå til investeringer i netop amerikansk infrastruktur.

- Kan man bygge infrastruktur, så er det blue collar-ansatte, som skal i gang, og dem kan man allokere fra fremstillingssektoren. USA kunne også bruge penge på at opgradere internettes infrastruktur til 5G, for så rykker man virkelig samfundet fremad. Det ville være fornuftigt at få gjort i krisens tegn, siger Lars Skovgaard Andersen og peger på, at det kan anspore væksten, løfte inflationen og dermed sende renterne opad i USA.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder