USA/T-bond: Rentefald før Fed-møde

Udgivet den 17-09-2019  |  kl. 22:12  |  

Tirsdag forsatte rentefaldet i USA efter weekendens angreb på olieinstallationer i Saudi-Arabien, og inden at USA's centralbank, Federal Reserve, onsdag kommer med sin rentemelding efter sit todages rentemøde.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 4 basispoint til 1,81 pct. Det var samtidig 1 enkelt point mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af tirsdagen svingede den tiårige rente mellem 1,79 og 1,85 pct.

Mandag faldt renten også med 5 basispoint efter otte handelsdage med stigninger på samlet 34 basispoint i kølvandet USA's og Kinas aftale om at genoptage handelsforhandlingerne.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt samtidig med 3 basispunkter til 1,73 pct. Med tirsdagens udvikling fladede rentekurven ud til godt 7 basispoint.

- Reboundet i renterne kommer ikke meget længere på tro, håb og kærlighed. Tirsdagens rentefald er konsekvensen af, at de var kørt meget hurtigt op på opblødningen i handelskrigen, forklarer Danske Banks seniorstrateg, Lars Skovgaard Andersen.

- Måske er renterne steget for meget på den korte bane, og det er lidt en konsekvens af det, at de bakker nu. Der er jo stadig en risiko i økonomien, som er steget på grund af angrebet i Mellemøsten i weekenden.

Danske Banks seniorstrateg vurderer desuden, at investorerne kan være fristet af nu mere attraktive renter efter de foregående ugers stigninger. Især hvis man vil forsikre sig mod en ny optrapning i handelskrigen.

- Det er attraktive renter at købe på med det perspektiv, vi har på verden. Man kan få en sikker rente i USA, og det benytter investorerne sig af.

- Samtidig har vi en vigtig dag onsdag med Federal Reserves rentemelding. Hvad nu hvis ikke, der kommer det ventede, siger Lars Skovgaard Andersen.

Federal Reserve ventes at sænke renten med 0,25 pct.point til intervallet 1,75 til 2,00 pct., og samtidig regner markedet med 77 pct. sandsynlighed med yderligere en sænkning inden nytår. Her vil bankens kvartalsmæssige dot-plot-diagram med de individuelle bankchefers renteforventninger blive studeret nøje.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯