USA/T-bond: Rentefald mandag inden rentemøde og jobrapport senere på ugen

Udgivet den 30-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Mandag faldt de amerikanske markedsrenter inden nogle begivenhedsrige dage senere på ugen, når Federal Reserve onsdag kommer med sin rentemelding efter sit todages møde, og når arbejdsministeriet fredag fremlægger sin månedlige jobrapport for april.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 5 basispoint til 4,62 pct. I løbet af mandagen blev den tiårige rente handlet mellem 4,61 og 4,66 pct.

Tirsdag morgen er renten på den tiårige T-bond 4,61 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint mindre end, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente tikkede ned med 2 basispunkter til 4,98 pct.

Tirsdag morgen forrentes den toårige T-bond med 4,97 pct. i Tokyo.

- Tendensen til højere effektive renter er stadig til stede, men de højere forbrugerpriser og PCE-deflator er fuldt afspejlet i rentekurven, siger Clayton Triick, chef for porteføljestyring hos Angel Oak Capital Advisors, til Reuters.

Tirsdag indleder centralbanken i USA sit todages rentemøde, og det ventes afsluttet med en melding uden en forhøjelse af den toneangivende rente, mens der omvendt kan komme nyt om de kvantitative stramninger, hvor centralbanken nu i snart to år har reduceret sin balance gennem salg af obligationer.

Fokus vil dog mestendels være på chefgruppens og formand Jerome Powells udsyn for økonomien.

- Vi forventer, at formand Powell vil lyde mere forsigtig end sædvanligt, hedder det i en kommentar fra TD Securities.

- Inflationen har fortsat med at overraske forventningerne i opadgående retning i første kvartal, mens arbejdsmarkedet endnu ikke har vist tegn på betydelig afmatning.

Fredagens jobrapport for april ventes at vidne om et fortsat stærkt arbejdsmarked med en jobskabelse uden for landbruget på 240.000 mod 303.000 i marts, ligesom ledigheden ses uændret i 3,8 pct., mens timelønningernes vækst ifølge Bloomberg News ses aftage lidt fra 4,1 til 4,0 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯