USA/T-bond: Rentekurven stejlede og lange renter steg

Udgivet den 16-08-2019  |  kl. 22:12  |  

Rentekurven i USA stejlede fredag, da de lange renter steg på udsigten til mulig finanspolitisk stimuli i Tyskland, mens den korte rente faldt på håbet om en rentesænkning i USA til september.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 3 basispoint til 1,56 pct. Det var dog 2 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede. Henover ugens sidste dag vekslede den tiårige rente mellem 1,51 og 1,59 pct., og gennem hele ugen faldt renten med 19 basispoint fra 1,75 pct. sidste fredag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt omvendt med godt 1 basispunkt til omtrent 1,49 pct., og på den baggrund stejlede rentekurven, spændet mellem de den korte og den lange rente, sig til knap 7 basispoint. Det skal sammenlignes med onsdag, hvor den kurven inverterede og gik i minus med næsten 2 punkter og dermed signalerede en mulig recession forude i amerikansk økonomi.

Udviklingen fredag var præget af en historie i Der Spiegel om, at den tyske kansler, Angela Merkel, og hendes finansminister, Olaf Scholz, er parate til at øge landets gæld for at modgå faldende skatteindtægter, da økonomien skrumper, og dermed øge statens stimulering af økonomien.

Torsdag aften var James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, desuden ude og gyde olie på vandene ved at sige, at der ikke var behov for et ekstraordinært rentemøde til at sænke renten, fordi timingen inden for få uger ikke betyder så meget for økonomien. Det blev læst som et signal om en rentesænkning til september.

- Vi ser en stejling af rentekurven igen. Den er ikke inverteret mere. Det fjerner noget frygt og giver lidt risk-on, samtidig med at vi ser nogen profithjemtagning, forklarer Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg I danske Bank.

- Bullard har også været ude og sige noget lempeligt, hvilket sender den korte rente lidt ned, ligesom der er rygter om finanspolitisk stimuli fra tysk side, som kan gøre noget ved økonomien, og så går de lange renter op.

Det skorter dog fortsat ikke på sortsyn i markedet, og fredag øgede Stadard & Poor's sin vurdering af sandsynligheden for en recession i amerikansk økonomi inden for 12 måneder til 30-35 pct. fra 25-30 pct.

- Uforudsigelighed på handelsfronten og en forværring af den globale baggrund (anført af industriel svaghed) er nøgleårsagerne til det høje alarmniveau, skrev Standard & Poor's.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder