USA/T-bond: Renten igen under 3,10 pct

Udgivet den 18-05-2018  |  kl. 22:05  |  

De amerikanske renter fik sig et tryk nedad fredag, efter de gennem ugen havde bevæget sig opad.

Renten på den lange tiårige statsobligation faldt i USA med 5 basispoint til 3,06 pct., hvilket var knap 2 basispoint lavere, end da de danske obligationshandlere slukkede for deres skærme.

Den tiårige rente landede dermed igen under 3,10 pct., efter den onsdag i løbet af dagen kom over det niveau, og torsdag lukkede i 3,11 pct.

Også den toårige amerikanske rente faldt med knap 2 basispoint til 2,55 pct.

- Fine økonomisk data fra USA har presset renterne op i ugens løb, og den lange rente kom op over 3,10 pct., uden at nogen besvimede. Fredag bliver renterne så presset lidt ned igen, fordi man køber beskyttelse op til weekenden. Der er en del usikkerhed i markedet omkring geopolitik og samhandel, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

Når investorerne søger beskyttelse køber de typisk statsobligationer, det sender kurserne op og renterne nedad.

Fredag søgte investorerne beskyttelse fra usikkerhed om andre forhold end økonomien. Bekymringen bestod af en trojka af Italien, Nordkorea og Kina. Og så lige med USA's præsident Donald Trump på sidelinjen.

I Sydeuropa er man i Italien færd med at danne en ny regering af de to populistiske bevægelser Liga Nord og Femstjernebevægelsen, og de har som en del af programmet et ønske om en gældseftergivelse fra Den Europæiske Centralbank på 300 mia. dollar.

Nordkorea har i denne uge truet med ikke at ville møde op til de planlagte forhandlinger med Sydkorea og USA til juni.

Og endelig er der forhandlingerne om samhandelen mellem Kina og USA, hvor USA's præsident, Donald Trump, har raslet med sablen. Torsdag forlød det ellers, at Kina var parat til at sikre yderligere indkøb i det amerikanske for 200 mia. dollar, men det blev senere benægtet. USA havde i 2017 et handelsunderskud på 375 mia. dollar over for Kina.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
1,98%
 
16/11/18

 
1,90%
 
16/11/18

 
1,55%
 
16/11/18

 
0,80%
 
16/11/18

 
-2,52%
 
16/11/18

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder