USA/T-bond: Renteplus for fjerde dag i træk

Udgivet den 13-08-2020  |  kl. 06:32  |  

Investorerne havde risikoappetitten fremme onsdag, og derfor blev mere risikable aktiver foretrukket, mens obligationerne blev lagt til side. Det sendte kurserne ned og renterne op, om end udviklingen dæmpede sig lidt med et mindre salgspres, efter at finansministeriet i USA fik overstået sit salg af ny gæld for 38 mia. dollar.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med 2 basispoint til 0,67 pct. efter en start nær bundniveauet i 0,62 pct., men også en top i 0,69 pct. onsdag.

Torsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 0,64 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2 point mindre, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligations rente steg onsdag 1 basispunkt til 0,16 pct.

Torsdag morgen ligger den toårige T-bond med en rente på 0,15 pct. på markedet i Tokyo.

Den tiårige rente er efter fire dage med plusser nu nær det højeste i syv uger.

- Renterne er klart ved et mere interessant niveau nu. Vurderingerne var meget strakte, markedet indregnede for mange dårlige nyheder uden at tage udbuddet, der var på vej, i betragtning, sagde Laurent Crosnier, investeringschef hos Amundi, til The Wall Street Journal.

De amerikanske politikere har allerede med tre hjælpepakker til samlet 3300 mia. dollar lagt til behovet for udstedelse af mere statsgæld i år. I forvejen pegede statsbudgettet mod et underskud på 1000 mia. dollar.

Politikerne forhandler dog om yderligere en hjælpepakke på 1000 mia. dollar, hvis det står til Republikanerne, eller til 3400 mia. dollar efter Demokraternes ønskeliste, og det vil betyde, at finansministeriet skal fortsætte med at oversvømme markedet med nye obligationer, hvilket alt andet lige vil presse renterne opad.

Den positive stemning onsdag var udløst af fortsat håb om en stimulusaftale i USA og af positive meldinger fra Donald Trumps administration om udførelsen af den handelsaftale med Kina, der for seks måneder siden trådte i kraft, ligesom der var godt nyt fra USA's økonomi.

De amerikanske forbrugerpriser steg nemlig med 1,0 pct. i juli i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde blot ventet en stigning på 0,7 pct. Dermed accelererede inflationen umiddelbart også, da niveauet måneden før var på 0,6 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder