USA/T-bond: Renterne kravlede tilbage til udgangspunktet efter stigninger først på dagen

Udgivet den 18-07-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter gjorde ikke meget væsen af sig onsdag, hvor det hele endte, hvor det startede for den toneangivende tiårige T-bond.

Der var ellers gang i gaden på aktiemarkedet, hvor det brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indekset fik tørre tæsk, mens Dow Jones-indekset for tredje handelsdag i træk endte i rekord.

Men på obligationsmarkedet havde investorerne sværere ved at finde hoved og hale i, hvad den tilsyneladende meget klare tendens til tro på en sejr til Republikanerne og Donald Trump ved præsidentvalget i november kommer til at betyde på markedet.

Derfor endte den toneangivende tiårige T-bond med en uændret rente på 4,16 pct.

Torsdag morgen er der anderledes varme boller på suppen. Renten på den tiårige statsobligation er 4,18 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Det er stort set samme niveau, som da det danske marked lukkede onsdag.

Den dominerende tankegang omkring udsigterne til endnu en periode med Donald Trump i Det Hvide Hus er en løs finanspolitik med muligvis højere gæld og også en klar mulighed for en optrappet handelskrig og højere toldsatser over for Kina og andre lande.

Det vil umiddelbart have en inflationær effekt og dermed også pege frem mod højere renter, og i løbet af onsdagen gik renterne også i vejret, men udviklingen gik igen i sig selv.

Onsdag offentliggjorde den amerikanske centralbank, Federal Reserve, også seneste udgave af Beige Book - en anekdotisk samling af indtryk fra de 12 distrikter hos centralbanken, der i den aktuelle udgave dækker perioden fra slutningen af maj til starten af juli.

Rapporten pegede på samlet set lav vækst i økonomien i perioden, og flere distrikter oplevede stagnerende eller let faldende vækst. Samtidig var prisstigningerne blot begrænsede.

Det flugter meget godt med vurderingen af situationen fra flere topfolk fra Federal Reserve over den seneste periode - senest med kommentarer fra Christopher Waller, der er medlem af centralbankens ledelse - onsdag.

- Mens jeg endnu ikke tror, at vi har nået vores endelige destination, tror jeg, at vi kommer tættere på et tidspunkt, hvor en sænkning af renten vil være berettiget, lød kommentaren ifølge Bloomberg News fra Christopher Waller.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯