USA/T-bond: Rentestigninger tirsdag - rentekurven svajer

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 06:32  |  

Nyheden om, at USA vil udskyde flere af de varslede nye tariffer på kinesiske varer, sendte et skud optimisme ind i markederne tirsdag, hvor aktierne steg kraftigt, og renterne fulgte med op. Rentekurven nærmede sig dog alligevel et truende minus.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med godt 4 basispoint til 1,69 pct. efter sving mellem 1,62 og 1,72 pct.

Onsdag morgen trækker investorerne lidt i land i forhold til risikovurderingen. Den tiårige T-bond handles med en rente på 1,67 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 1 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede tirsdag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg tirsdag hele 8 basispunkter til 1,67 pct.

Onsdag morgen er halvdelen af stigningen forduftet, idet den toårige T-bond oppebærer en rente på 1,63 pct. i Tokyo.

Så sent som i fredags var USA's præsident, Donald Trump, ikke klar til en handelsaftale med Kina, og han gav udtryk for, at det var hip som hap, om de to parter mødtes til september som planlagt. Det har siden lagt en tung dyne af handelspessimisme over markederne, der også skal fordøje brexit, politisk usikkerhed i Italien, udsalg af argentinske aktiver, svage nøgletal og uro i Hongkong.

Derfor var meldingen om en udskydelse af nogle af de varslede tariffer fra september til midten af december og nyheden om, at USA og Kina om to uger vil tale sammen - ganske vist over telefonen - godt nyt for investorerne.

- Udmeldingen giver risk-on og sender renterne op, og det er helt efter bogen, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA, fladede tirsdag dog ud til godt 2 basispoint fra knap 6 punkter mandag.

- Vi var også kun godt et punkt fra at lave en inversion af rentekurven tidligere. Det kan være, at det har fået Trump på andre tanker.

- Det kræver dog, at der kommer noget mere, hvis frygten for en omvendt rentekurve skal gå væk, og jeg er notorisk skeptisk omkring Trump, siger Lars Skovgaard Andersen.

Onsdag morgen er rentekurven stejlet med 2 basispoint til 4 punkter.

Rentekurven følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Ved årets start lå rentekurven i 19 basispunkter, mens den ved udgangen af 2017 lå i 52 basispunkter og 125 basispoint året før det.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder