USA/T-bond: Rentetryk på virusfrygt og udsalg i sundhed

Udgivet den 24-01-2020  |  kl. 22:10  |  

Virusfrygten havde igen fredag tag i de amerikanske investorer, som samtidig mod almindelig intuition holdt udsalg i sundhedsaktierne, og derfor var flugten mod sikkerhed i amerikanske statsobligationer ekstra stor, og renterne bevægede sig kraftigt nedad.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med knap 5 basispoint til 1,69 pct. Det var 1 point under renten, da det danske marked lukkede for weekenden. På ugens sidste dag svingede den tiårige rente mellem 1,67 og 1,76 pct., og gennem hele ugen faldt den tiårige rente med omkring 13 basispoint fra 1,82 pct. forrige fredag.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med 2 basispunkter til 1,50 pct. I forhold til fredagen før er den toårige rente faldet med 6 punkter fra 1,56 pct.

- Renterne reagerer på virusnyhederne og på udsalget i sundhed. Folk bliver nervøse, og når aktiemarkedet falder tilbage, får man en selvforstærkende effekt ovre i renterne. Investorerne leder efter beskyttelse, forklarer Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

De amerikanske aktier faldt fredag målt på S&P 500-indekset med 0,9 pct., og selv om frygten for en udbredelse af virusset fra Wuhan i Kina fyldte meget, så solgte investorerne ud af sundhedsaktierne, som faldt med 1,7 pct.

- I Kina lukker man også ned til det kinesiske nytår, og investorerne her har nu fem dage, hvor man ikke kan handle. Så der skal afskærmes inden det. Derfor stiger efterspørgslen på de sikre amerikanske obligationer.

Rentefaldet i den lange ende på 5 point var dog stort.

- Det er en meget stor bevægelse. En voldsom bevægelse. Men når jeg undersøger hvorfor, så er investorerne blevet overrasket over faldet i sundhed, og så kommer de her større bevægelser end ellers, fordi frygten melder sig, konkluderer Lars Skovgaard Andersen.

Seniorstrategen peger dog på, at det er en selvopfyldende profeti, da mange store finanshuse hen mod præsidentvalget i USA har sat sundhedssektoren på undervægt, fordi fokus blandt præsidentkandidaterne er på at sænke sundhedsudgifterne og medicinalpriserne. Danske Bank har selv for nogen tid siden sat sin anbefaling af sektoren ned til neutralt niveau af samme grund.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder