USA/T-bond: Rentetryk torsdag - laveste niveau siden 2017

Udgivet den 23-05-2019  |  kl. 22:08  |  

Ny bekymring for en optrapning af handelskrigen sendte torsdag aktierne hårdt i minus, og da investorerne myldrede ind i sikker havn i obligationerne dykkede renterne kraftigt i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 7 basispoint til 2,31 pct. Det var samtidig 2 basispoint lavere, end da det danske obligationsmarked lukkede. Henover torsdagen svingede den tiårige rente mellem 2,29 og 2,38 pct.

Den tiårige rente har ikke ligget så lavt siden de sidste måneder af 2017.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation faldt desuden med knap 9 basispunkter til 2,14 pct.

Handelskrigen var igen den udløsende faktor. Onsdag kom det frem, at USA overvejer at sætte yderligere fem kinesiske teknologivirksomheder på sin sorte liste ved siden af Huawei, hvilket betyder, at amerikanske selskaber ikke må handle med dem uden tilladelse.

Torsdag svarede Kina tilbage ved at kræve de "forkerte handlinger" omgjort, og i to klummer i kommunistpartiets avis People's Daily blev der langet ud efter USA som den internationale "troublemaker", der ikke følger reglerne, og som er ved at starte en "teknologisk koldkrig".

- Alle er i færd med at omvurdere. Du har folk, der blinker som refleks og bevæger sig væk fra risiko, sagde Jim Vogel, rentechef i FTN Financial, til The Wall Street Journal.

Aktierne i S&P 500-indekset faldt i USA med 1,2 pct. torsdag.

Torsdag var der heller ikke hjælp at hente i nøgletallene. Først var det IFO-tal fra Tyskland, der udviklede sig til den svage side i maj, og siden landede skuffende aflæsninger af PMI i både eurozonen og USA på handlerbordene.

I eurozonen ramte det samlede PMI i maj 51,6 ifølge foreløbige tal, mens økonomerne havde ventet et niveau på 51,7 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Både service- og industrisektorens målinger skuffede.

Samme billede gjorde sig gældende i USA, og tilmed i større grad. Her blev det samlede PMI-tal opgjort til 50,9 i maj mod 53,0 i måneden før, og der var tale om klare skuffelser i tallet for både industrisektoren og servicesektoren.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯