USA/T-bond: Små rentefald efter mandagens hop

Udgivet den 20-05-2020  |  kl. 06:32  |  

Tirsdag satte de amerikanske renter sig let. Stemningen var præget af, at investorerne skulle fordøje mandagens festmiddag, da aktierne hoppede op og renterne strøg i vejret.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 0,69 pct., efter den hen over tirsdagen var oppe i 0,74 pct.

Onsdag morgen er den tiårige T-bondrente fortsat 0,69 pct. i Tokyo.

Det er 3 point lavere, end da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation bakkede tirsdag med 1 basispunkt til 0,17 pct.

Onsdag morgen oppebærer den toårige T-bond renten på knap 0,17 pct. i Tokyo.

- Det er et udtryk for det, man også ser på aktiesiden. Det er helt sikkert inden for rammen, når aktierne har en afdæmpet dag og efter pæne rentestigninger mandag, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Den tiårige rente i USA steg mandag med 8 point, mens aktiemarkedet i landet steg 3,2 pct. Investorerne fejrede mandag, at biotekselskabet Moderna havde positive fase 1-data med et forsøg med en mulig vaccine mod coronavirusset. Tirsdag faldt aktierne i USA dog med 1,1 pct.

Den generelt bedre stemning i markedet - efter bunden den 23. marts - anses af de fleste analytikere dog at være udløst af den amerikanske centralbanks omfattende støtteopkøb af obligationer. Selv om banken allerede har købt op for 2200 mia. dollar, er Lars Skovgaard Andersen dog endnu ikke helt tilfreds med tilliden i kreditmarkederne.

- Jeg så dog gerne, at der kom mere gang i kreditmarkedet. Der tages stadig mange penge ud. Og vi har set, at de mange nye udstedelser, både i high yield og investment grade, ikke klarer sig særligt godt, når noteringerne er gennemført. Det minder om, at vi stadig lige skal passe lidt på.

Tirsdag var en halvstille dag på nøgletalsfronten i USA. Der kom dog dokumentation for, at der var mindre gang i boligbyggeriet i USA end ventet i april, hvilket også kunne forklare det lidt større fald i de lange renter end i de korte.

Antallet af påbegyndte boligbyggerier faldt med 30,2 pct. fra måneden før til 891.000 mod ventede 900.000 påbegyndte boligbyggerier.

Der var dog bedre end ventede tal for byggetilladelser, som i april endte på 1.074.00 nye byggetilladelser. Her var der ventet 1.000.000 nye tilladelser. Det var dog stadig et fald på 20,8 pct. fra marts.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Relaterede nyheder