USA/tendens: Comeback i sigte med fremgang i bankerne

Udgivet den 21-06-2021  |  kl. 14:45  |  

Efter udtalte fald på det amerikanske aktiemarked i sidste uge er stemningen vendt mandag, hvor det amerikanske aktiemarked ser ud til at ville åbne i grønt. Amazon kan komme i fokus i forbindelse med en af årets store udsalgsdage.

Futures for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq 100 og Dow Jones, ligger henholdsvis 0,3 pct., 0,2 pct. og 0,5 pct. højere ved 14.40-tiden.

Fremgangen kommer, efter at Dow Jones-indekset fredag satte punktum for den største ugentlige tilbagegang siden oktober på sammenlagt 3,5 pct.

Nedturen blev forstærket af den amerikanske centralbanks rentemeddelelse midt på ugen, hvor et flertal af bankens beslutningstagere fremrykkede deres prognose for de første post-pandemiske renteforhøjelser til 2023.

Dow Jones-indekset lukkede med et fald på 1,6 pct., S&P 500 dykkede 1,3 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt 0,9 pct.

COMEBACK TIL FINANS- OG OLIESEKTOREN

Der kan mandag ventes lidt oprejsning til bankerne, efter at sektoren fredag sluttede i det laveste i to måneder efter rentefald på obligationsmarkedet. Lavere renter gør det sværere for bankerne at tjene penge på deres indlån, men mandag ser der foreløbig ud til at være sat prop i rentefaldene.

Storbankerne JPMorgan Chase, Citigroup og Goldman Sachs stiger samtidig 0,6 til 0,9 pct. i formarkedet.

Der er også rygstød til olieselskaberne Exxon Mobil og Chevron, der stiger henholdsvis 0,6 pct. og 0,7 pct. i formarkedet. Olieprisen ligger højere mandag, efter at forhandlingerne mellem USA og Iran er sat på pause. Dermed ser olieudbuddet ikke ud til at blive løftet med den iranske produktion på den korte bane.

Blandt teknologikæmperne stiger Amazon stiger 0,2 pct. i formarkedet, og selskabet kan ifølge Investing.com få opmærksomhed, i forbindelse med, at det indleder et par udsalgsdage for sine fordelingskunder, eller "prime" kunder. Under udsalgsperioden, der kaldes "prime day", omsatte e-handelshuset sidste år for 10,4 mia. dollar.

MILLIARDBUD LØFTER KONGLOMERAT

Mandagens højdespringer på de amerikanske børser kan meget vel blive konglomeratet Raven Industries, efter at CNH Industrial har fremsat købstilbud. Det lyder på 58 dollar per aktie og ligger liger over 50 pct. højere end fredagens lukkekurs på 38,62 dollar.

Raven, der har flere forretningsområder og blandt laver udtyr til landbruget og GPS-udstyr, stiger 48,8 pct. til 57,48 dollar i formarkedet.

Der kan også være et opkøb på vej af det kinesiske rekrutteringsfirma 51job, der har en ADR-notering i USA.

Kilder oplyser til Bloomberg News, at en investorgruppe anført af DCP Capital og stifter og administrerende direktør Rick Yan er i fremskredne forhandlinger om at købe ADR'erne for 79,05 dollar. Fredag lukkede 51job i 74,65 dollar.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder