USA/tendens: Disney leverer den gode historie i afdæmpet marked

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 14:41  |  

Der vil formentlig blive trådt vande fra åbningen på det amerikanske aktiemarked fredag eftermiddag, hvor futures peger på små fald fra åbningen. Underholdningskoncernen Disney vil efter alt at dømme stikke positivt ud og stige ganske pænt.

Disneys seneste regnskab overgik torsdag efter børslukketid Wall Streets forventninger med bred margin, og aktien stiger lige under 6 pct. i formarkedet.

Mediekoncernen kom ud af fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,07 dollar, mens analytikere havde regnet med en indtjening per aktie på 0,95 dollar ifølge Bloomberg News.

På indeksniveau er der derimod lagt op til små fald. S&P 500-futuren falder med 0,1 pct., efter at indekset torsdag lukkede rekord i rekordniveauet 3085,22 efter en stigning på 0,3 pct.

Positive handelsnyheder om en mulig gensidig tilbagerulning af tariffer fra Kinas og USA's side løftede stemningen torsdag, men ifølge nyhedsbureauet Dow Jones hersker fortsat en vis skepsis om, hvilke indrømmelser USA's præsident, Donald Trump, er villig til, når det kommer til stykket.

SMALL CAP I FOKUS

Fredagens regnskaber kommer fra en lang stribe af mindre virksomheder, og ifølge Reuters kan netop mange af de mindre amerikanske selskaber i Russel 2000-indekset stå foran et løft, da de hidtil har haltet efter de store selskaber i S&P 500.

Samtidig er mange af de mindre selskaber typisk mere eksponeret mod det amerikanske hjemmemarked, hvor økonomien egentlig gør det ganske godt.

- Folk er glade for small cap, fordi de tilbyder overlegen indtjeningsvækst på den længere bane, vurderer aktiestrateg Lori Calvasina fra RBC Capital Markets over for Reuters.

Blandt fredagens fokusaktier er it-selskabet Fastly, der stiger 18 pct. i formarkedet oven på et regnskab, der slår forventningerne.

Truecar, der driver en prissammenligningstjeneste på brugte biler, ligger til en gevinst på 15 pct. efter en opjustering af forventningerne.

Conformis, der har fået godkendt et hofteimplantat hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, ligger til en gevinst på 14 pct.

Også fitnesskæden Planet Fitness og skokæden Foot Locker ligger til stigninger på 11 og 2 pct. Planet Fitness har opjusteret forventninger, og Foot Locker er blevet løftet til "positiv" fra "neutral" af børshuset Susquehanna.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder