USA/tendens: Fortsætter revanchen efter længere nedtur

Udgivet den 11-05-2022  |  kl. 14:22  |  

Frem mod eftermiddagens altoverskyggende nøgletal for prisudviklingen i USA i april spores en opløftet aktiestemning i det amerikanske formarked målt på handlen med futures for de tre toneangivende aktieindeks.

Futuren for det brede S&P 500-indeks handles 1,1 pct. højere, og Nasdaq-futuren, der især spejler forventningen til teknologiaktierne, stiger 1,3 pct. For de tunge aktiers Dow Jones-indeks ligger futuren 0,9 pct. højere.

Dermed ser markedet ud til at bygge videre på de begrænsede stigninger i den amerikanske aktiehandel tirsdag, hvor de tre indeks lukkede med plusser på 0,2-1,0 pct. Mest for Nasdaq-indekset.

Det vil samtidig være en fortsættelse af revanchen efter den længste periode med ugentlige børsfald siden 2011, bemærker Bloomberg News.

UDSIGT TIL LIDT MINDRE INFLATION

Den amerikanske inflationsrapport for april offentliggøres klokken 14.30, og stigningen i forbrugerpriserne ventes at være faldet til 8,1 pct. fra et 40-årigt højdepunkt på 8,5 pct. i marts, viser tal fra Bloomberg News. Stigningerne i kernepriserne ses dæmpet til 6,0 pct. fra 6,5 pct. i marts. Set på månedsbasis estimeres en prisstigning på 0,2 pct. aftagende fra en stigning på 1,2 pct. i marts for det brede prisindeks, mens kernepriserne ses stige 0,4 pct. i april mod 0,3 pct. i marks.

Udviklingen i priserne vil give et fingerpeg om, hvor aggressiv den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ventes at gå til værks på de kommende møder i bankens rentekomite, FOMC, for at tøjle inflationen. Markedet frygter, at FOMC vil føle sig tvunget til at gribe til renteforhøjelse på 75 basispoint, som potentielt kan tvinge økonomien i recession.

I første omgang ligger der ifølge signaler fra chefen fra Federal Reserve, Jerome Powell, forhøjelser på 50 basispoint i kortene for møderne i juni og juli.

ROBLOX PÅ RETRÆTE

Selskabsspecifikt vil opmærksomheden blandt andet rette sig mod spiludvikleren Roblox, der fremlagde regnskab tirsdag aften efter amerikansk lukketid. Efter genåbningerne i kølvandet af pandemien er væksten bremset op hos selskabet.

Roblox oplevede ganske vist i sit første kvartal en stigning i omsætningen på 29 pct. til 537 mio. dollar, men abonnementskøbene faldt med 3 pct. til 631 mio. dollar mod spåede 633 mio. dollar. For et år siden steg omsætningen i første kvartal med 140 pct. til 387 mio. dollar.

Det justerede resultat per aktie blev på et underskud på 27 cent sammenlignet med minus 46 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på negative 15 cent, ifølge Bloomberg News. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 68 mio. dollar, hvilket var en tilbagegang på 64 pct. Her var ventet et plus på 100 mio. dollar.

Aktien faldt 5,8 pct. i det amerikanske eftermarked, men i formarkedet onsdag ligger den 0,2 pct. højere.

TWITTER INVITERER TRUMP TILBAGE

I den mere spektakulære genre har mangemilliardæren Elon Musk oplyst, at han vil trække Twitters bandlysning af Donald Trump tilbage, og mener at platformen er partisk over for den amerikanske venstrefløj.

Det skriver Financial Times.

- Jeg synes moralsk, det er forkert og ekstremt dumt af bandlyse Trump fra Twitter. Det betyder nemlig ikke, at Trump har mistet sin stemme, det har blot forstærket hans stemme på højrefløjen, siger Elon Musk til avisen.

- Jeg ejer ikke Twitter endnu, så det er ikke en ting, der vil ske med sikkerhed, men jeg vil tillade Trump tilbage på tjenesten og ophæve hans livstidsbandlysning, fortsætter Musk.

Aktien i det sociale netværk stiger 0,8 pct. i formarkedet.

PHILIP MORRIS KØBER SVENSK

Onsdag morgen blev det oplyst, at svenske Swedish Match har fået et konkret købstilbud på bordet fra den amerikanske tobakskoncern Philip Morris på 106 svenske kr. per aktie.

Det skriver Bloomberg News.

Samlet værdisættet det svenske selskab til 161,2 mia. svenske kr., og bestyrelsen i selskabet har nikket ja til tilbuddet samt anbefaler aktionærerne at gøre det samme.

Opkøbet af det svenske tobaksfirma, hvis mantra er "En verden uden cigaretter" giver tobaksgiganten Phillip Morris et solidt fodfæste i markedet for røgfrie tobaks- og nikotinprodukter.

Aktien i Philip Morris flytter sig ikke i formarkedet.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯