USA/tendens: Høj stemning ses fra start - Tesla op efter melding

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 14:43  |  

Efter fem handelsdage i træk med kursfald ser det ud til lidt fremgang på de amerikanske børser, når handlen skydes i gang tirsdag.

Målt på de store ledende indeks vender pilen op med plusser på over 1 pct.

Futures for Nasdaq stiger 1,6 pct., S&P 500 ligger til en stigning på 1,3 pct., og Dow Jones indikeres 1,0 pct. højere.

Mandag lukkede S&P 500-indekset i sit laveste niveau siden december 2020, mens defensive Dow Jones lukkede i bjørnemarked. Som det sidste af de tre toneangivende indeks.

Dow Jones var fredag faldet mere end de 20 pct., som typisk er definitionen på et bjørnemarked, men markedet rettede sig sidst i handelen inden weekenden, og indekset slap derfor med skrækken. Indtil mandag.

S&P 500 er nu faldet med knap 24 pct., og Nasdaq er drattet med næsten 33 pct.

Mandag var det en mere eller mindre intetsigende melding fra den britiske centralbank, Bank of England, om, at den følger udviklingen og vil diskutere den på sit næste planlagte møde, der sendte aktierne sydover.

Mandag faldt det brede S&P 500-indeks 1,0 pct., Dow Jones smed 1,1 pct., og Nasdaq dykkede 0,6 pct.

TESLA KØRER FREM

Tesla forventer en meget høj leveringsvolumen i slutningen af tredje kvartal, og den amerikanske elbilproducent beder alle medarbejdere om at hjælpe.

Det skriver elbilmediet Electrec med henvisning til en email fra Teslas ledelse til medarbejderne.

Og den medling sender Tesla frem med 2,6 pct. i formarkedet.

I løbet af det seneste år har administrerende direktør Elon Musk sagt, at Tesla ville forsøge at bevæge sig væk fra sin model med et stort antal leveringer i slutningen af hvert kvartal, men selskabet har ifølge Electrec haft svært ved at leve op til målet.

Stort set alle analytikere forudser ifølge Electrec, at Tesla kommer til at levere et rekordstort antal køretøjer i løbet af tredje kvartal. De fleste leveringsestimater placerer Teslas leverancer i kvartalet på 350.000-370.000 enheder.

Det vil være et betydeligt spring fra selskabets tidligere leveringsrekord på cirka 310.000 enheder fra første kvartal 2022.

Elbilproducenten ventes at rapportere sine leverings- og produktionstal i løbet af weekenden.

FIRDOBLING AF INDTJENING PER AKTIE LUNER

Distributøren af økologiske fødevare United Natural Foods er kommet med forventninger for det næste skæve regnskabsår, som næsten firdobler årets indtjening per aktie, som analytikerne havde regnet med.

Forventningen til den justerede indtjening per aktie for 2023 er 4,85-5,15 dollar. Analytikerne forventede 5,07 dollar.

Aktien indikeres 1,5 pct. højere.

Blandt de mindre papirer stiger Ocular Therapeutix 11,9 pct. efter at være kommet med foreløbige data fra et fase 1-forsøg for OTX-TKI, der behandler en øjensygdom kaldet aldersreleteret våde øjne, aldersrelateret maculadegeneration (våd AMD).

Forsøget viser, at behandlingen virkede på 80 pct. af forsøgspersonerne i op til seks måneder og på 73 pct. op til syv måneder.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯