USA/tendens: Investorerne tager ophold på sidelinjen - nye S&P 500-medlemmer står til plus

Udgivet den 10-06-2024  |  kl. 14:36  |  

Det tegner til en dag i marginalt rødt, når handlen starter på Wall Street mandag. Futures for de ledende indeks ligger til fald på op til 0,2 pct., når handlen starter mandag, da investorerne trækker ud på sidelinjen forud for de vigtige inflationstal på onsdag, hvor Federal Reserve også afslutter sit todages rentemøde.

- Hovedfokus vil være på det såkaldte dot plot-diagram (der viser de regionale centralbankchefers renteprognose, red.) med en stædig inflation og en bedre end ventet jobrapport. Vi venter, at der vil komme signaler om to rentenedsættelser i år og fire i 2025 i stedet for tre begge år, skriver analytikere i finanshuset ING ifølge Reuters.

Der er dog store bevægelser blandt de enkelte aktier. Eksempelvis ser det ud til, at nye medlemmer af S&P 500-indekset går en god dag i møde, mens aktiedarlingen Nvidia kan komme under pres.

Dermed kan fredagens tendens fortsætte, hvor investorerne oplevede en klassisk rutsjetur på markedet, da den imødesete jobrapport for maj var stærkere end ventet og skabte den vanlige ujævne handel, og som sendte aktierne i både plus og i minus.

Den stærke jobrapport skubbede samtidig markedsrenterne en del i vejret, mens investorerne skruede ned for odds for rentenedsættelser i år.

Det brede S&P 500-indeks tabte i sidste ende fredag 0,1 pct., Dow Jones satte sig 0,2 pct., mens Nasdaq smed det samme.

NYE MEDLEMMER I S&P 500

Cybersikkerhedsselskabet Crowdstrike kan tage fokus sammen med domænevirksomheden Godaddy og investeringsselskabet KKR, da de tre træder ind i S&P 500-indekset i forbindelse med rebalanceringen af indekset.

Det blev oplyst fredag efter lukketid.

Crowdstrike ligger til et plus 5,3 pct., KKR sendes 8,1 pct. op i formarkedet, og Godaddy stiger 3,3 pct. forud for handelsstart.

De tre nye medlemmer indlemmes i indekset den 24. juni.

AKTIESPLIT I NVIDIA

Chipkæmpen Nvidia gennemførte fredag efter markedets lukning sin tidligere annoncerede aktieopsplitning fra en aktie til ti.

Aktien falder marginalt - med 0,5 pct. til 129,20 dollar. Onsdag lukkede Nvidia senest i rekord, og aktien er steget med 140 pct. siden årsskiftet.

ENDNU ET MEME OM GAMESTOP

Mandag ser det ud til, at der kan skrives endnu et kapital om meme-aktien Gamestop. Mandag før handelsstart ligger aktien til at stige 5,6 pct. efter et fald på næsten 40 pct. fredag til 28,22 dollar.

Det store kursskred fredag kom efter meldingen om, at selskabet vil udnytte den senere tids store kursstigninger til at sælge 75 mio. nye aktier og rejse kapital. Men det var investorerne åbenbart ikke med på.

DANSK ISLÆT BAG AKTIEPLUS

Diamond Offshore Drilling ligger til et plus på 8 pct., efter borerigselskabet Noble Corporation, der indeholder det tidligere Maersk Drilling, har indgået aftale med Diamond om en overtagelse.

Betalingen sker via aktier og kontanter, og den samlede pris repræsenterer en præmie på lige godt 11 pct., fremgår det af en meddelelse fra Noble, som med opkøbet får adgang til en ordrebog på 2,1 mia. dollar hos Diamond Offshore.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder