USA/tendens: Lidt famlende men med negativ tendens

Udgivet den 29-06-2022  |  kl. 14:12  |  

De amerikanske aktiehandlere står på usikre ben frem mod åbningen af børserne i New York onsdagen eftermiddag. Men tendensen er mildt negativ.

Det viser udviklingen i handlen med futures for de tre største amerikanske aktieindeks, som falder 0,04 pct. for S&P 500, og med 0,1 pct. for Nasdaq-indekset, men løftes 0,1 pct. for futuren for Dow Jones-indekset.

Tirsdag lukkede de amerikanske aktier med et minus på 2,0 pct. til det brede S&P 500-indeks, de tunge aktiers Dow Jones-indeks faldt 1,6 pct., og det teknologidominerede Nasdaq-indeks tabte 3,0 pct.

Stemningen i markedet er bagt på den en efterhånden velkendte surdej med ingredienser af frygt for recession, strammere pengepolitik og inflation, der presser forbruget ned.

- Vi venter, at markedet vil træde vande, indtil vi får overbevisende signaler om, at inflationen har toppet. Vores tiltro til en blød landing er reduceret yderligere og det præger markedet, siger investeringsstrateg Arun Sai i Pictet Asset Management til Bloomberg News.

Mere konkret ser handlerne frem mod topmødet mellem centralbankcheferne Christine Lagarde fra Den Europæiske Centralbank, Jerome Powell fra amerikanske Federal Reserve og Andrew Bailey fra Bank of England onsdag eftermiddag i Sintra i Portugal.

MÅSKE SORTE UDSIGTER FOR KRYDSTOGT

Selskabsspecifikt er der i formarkedet negativ opmærksomhed om krydstogtselskabet Carnival, der falder 7,2 pct., efter at finanskæmpen Morgan Stanley har advaret om, at selskabet kan tabe stort - og måske alt - i tilfælde af et nyt chokfald i efterspørgslen.

Kollegerne Royal Caribbean Cruise Line og Norwegian Cruise Line taber i omegnen af 4,2 pct. i formarkedet.

Det sociale medie Pinterest vil satse mere på e-handel, og derfor har medstifter og topchef Ben Silbermann overdraget ledelsen til Bill Ready, der har en fortid hos Google og Paypal. I formarkedet belønnes aktien med et plus på 5 pct.

ANKLAGET FOR SNYD

Producenten af elektriske biler Nio taber 6,4 pct. i formarkedet efter short-investoren GrizzlyResearch har udsendt en rapport, der anklager Nio for at puste omsætning og overskudmarginer op gennem salg af batterier til en selskabsrelateret køber. Nio afviser beskyldningerne.

Storebroderen Tesla falder 1,0 pct. i formarkedet. Selskabet har afskediget hundrede vis af ansatte i sit autopilotteam efter nedlæggelse af et californisk anlæg.

JPMorgan står har nedjusteret sine forventninger til indtjeningen i de store teknologiselskaber med henvisning til makroøkonomisk pres og valutaeffekter. Apple, Microsoft og Amazon siver marginalt i formarkedet, mens Netflix stiger 0,2 pct.

For Amazon gør der sig det særlige gældende, at analysehuset Redburn har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et rekordhøjt kursmål, skriver Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯