USA/tendens: Lukket på grund af uafhængighedsdag - futures i overvejende plus

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 14:22  |  

De amerikanske aktiebørser er torsdag lukket på grund af amerikanernes fejring af uafhængighedsdagen, "Independence Day".

Onsdag lukkede det amerikanske aktiemarked blandet. Det brede S&P 500-indeks vandt samlet set frem med 0,5 pct. til 5537,02 indekspoint og sikrede sig dermed sin 33. lukkerekord i 2024. Nasdaq steg 0,9 pct. til 18.188,30 point, hvilket var lig med rekord nummer 22. i år. Men Dow Jones satte sig imidlertid 0,1 pct.

Torsdag middag peger handlen med futures for de tre indeks på fortsat blandet udvikling, når handlerne vender tilbage fredag.

Futuren for S&P 500 er i plus med 0,1 pct., Dow Jones-futuren stiger 0,3 pct. Men futuren for teknologiindekset Nasdaq falder marginale 0,03 pct.

Når børserne genåbner fredag eftermiddag, vil handlerne kunne hente inspiration i dagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juni.

Ifølge Bloomberg News ventes rapporten at vise, at der blev skabt 190.000 nye job uden for landbruget sammenlignet med en jobskabelse på 272.000 nye job måneden før. Den væsentlige opgørelse over timelønnen ventes at vise et lille fald i stigningen på 0,3 pct. på månedsbasis mod en stigning på 0,4 pct. i maj.

Udfaldet kan blive afgørende for renteudsigterne, og en meget stærk jobrapport kan sende chokbølger gennem de finansielle markeder. Det skriver seniorstrateg Sofie Manja Eger Huus fra Danske Bank i en kommentar.

Men der er også mulighed for, at rapporten kan blive mødt med stigende aktiekurser, vurderer hun.

- En lidt svagere jobrapport med en behersket lønvækst bringer Fed tættere på for alvor at få bugt med inflationen, og det vil udløse en positiv reaktion i markedet med opadgående aktiekurser og faldende renter.

- En meget stærk jobrapport med høj lønvækst kan sende en chokbølge gennem de finansielle markeder, da det endnu en gang vil få debatten om rentesænkninger fra Fed i år til at blusse op, skriver Sofie Manja Eger Huus.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder