USA/tendens: Ny rød dag i sigte - streamingtjeneste i til kurshop-NY

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 14:53  |  

Det tegner til endnu en rød dag på det amerikanske aktiemarked. Og højere end ventet inflation giver lige et ekstra penselstrøg af rødt.

Inden offentliggørelsen - en time før handelsstart - af inflationen onsdag, der endte på 4,2 pct. i april mod ventede 3,6 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg News, lå futures for de tre ledende indeks til fald på 0,3-0,6 pct.

Umiddelbart efter styrtdykkede futures til fald på mellem 0,7 og 1,6 pct. - værst for det teknologitunge Nasdaq-indeks.

Holder retningen til handelsstart og dagen igennem, er de ledende indeks faldet alle ugens tre dage. Det er frygten for en overophedning af økonomien, der holder investorerne i et jerngreb.

Det brede S&P 500-indeks, som mandag smed 1,0 pct., faldt tirsdag 0,9 pct., men var i starten af tirsdagen i minus med det dobbelte.

Dow Jones smed samtidig tirsdag 1,4 pct., mens Nasdaq faldt tilbage med mere moderate 0,1 pct., selv om indekset ellers var i minus med hele 2,2 pct. omkring åbningen tirsdag morgen, efter at teknologiaktierne lidt overraskende rettede sig - blandt andet løftet af opkøb af egne aktier.

Nu da regnskabssæsonen er ovre, rettes fokus mod makrodata, hvor sidste uges jobrapport for april skuffede klart, mens priserne på råvarer ryger i vejret, og det skaber spekulationer om udviklingen af pengepolitikken hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Onsdag eftermiddag lander der tal for inflationen i april, og torsdag ventes data for producentpriserne for april. Investorerne vil holde godt øje med de tal, der potentielt kan sende renterne op igen, hvilket er skidt for aktierne.

FUBOTV SCORER HOMERUN

Der er dog nogle selskaber, hvor nyhederne overtrumfer den generelle stemning. Og et af dem er streamningtjenesten Fubotv, der i formarkedet stiger med 19,9 pct.

Selskabet, der er især gør sig med tv-kanaler med livesport, nyheder, serier og film, venter et bedre 2021 end tidligere og ser omsætningen stige til mellem 520 og 530 mio. dollar mod tidligere 460-470 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet 472,6 mio. dollar på den post.

Og de nye forventninger er tilmed over estimatet fra selv den mest positive analytiker, der havde set en årsomsætning på 480 mio. dollar.

EA I SPIL

Electronic Arts (EA) kom tirsdag aften med en prognose for regnskabsåret 2021/22, som klart trumfer forventningerne.

EA, der blandt andet har spillene Fifa 21 og Apex Legends, regner med at levere en justeret omsætning på 7,3 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 6,15 dollar i regnskabsåret.

Det skal holdes op imod en forventning hos analytikerne på Wall Street på 6,60 mia. dollar for salget og et resultat på 6,11 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger med 1,9 pct. i formarkedet.

FORTSAT FAL TIL TESLA

Tesla falder 2,3 pct. i formarkedet mod et fald på 1,9 pct. tirsdag, og Amazon falder 1,1 pct. mod et plus på 1,1 pct.tirsdag.

Telsas minus var udløst af nyheden om, at koncernen har skrinlagt planer om en udvidelse af sin fabrik i Kina på grund spændingerne med USA, ligesom de seneste statistikker fra Kina peger på et fald i salget.

Amazon vandt omvendt på spekulationer om store aktietilbagekøb og på nyheden om, at selskabet, der reelt ikke har brug for pengene, vil udnytte lave renter til at rejse 18,5 mia. dollar via et obligationssalg, skrev Bloomberg News.

Sonos, der er konkurrent til Bang & Olufsen, kommer med halvårsregnskab onsdag aften, når markederne er lukket. Aktien ligger uændret i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder