USA/tendens: Smykkeselskab står til solid gevinst i negativt marked

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 13:45  |  

Efter to dage med overordnet fremgang på det amerikanske marked ser investorerne ud til at gå en dag med faldende aktier i møde torsdag, hvor smykkeselskabet Signet og medicinalgiganten Bristol-Myers kan trodse den negative stemning.

Onsdag steg det brede marked i USA målt på S&P 500-indekset med 1,2 pct., men indekset er fortsat 26,9 pct. fra sin seneste rekord i februar. Aktierne på Nasdag mistede derimod 0,5 pct.

Dow Jones-indekset havde den bedste dag og steg med 2,4 pct., fordi Boeing trak kraftigt op. Indekset sprang i vejret med 11,4 pct. tirsdag.

Den gode nyhed, som investorerne forholdt sig til onsdag, var meldingen fra Det Hvide Hus om, at politikerne var blevet enige om en stimuluspakke for den amerikanske økonomi på 2000 mia. dollar.

Den blev torsdag morgen dansk tid stemt igennem med overvældende flertal i Senatet, men da investorerne allerede på forhånd havde indregnet hjælpepakken, giver den ikke en større positiv effekt på aktiemarkedet torsdag.

Futures for de tre ledende aktieindeks i USA ligger med fald på mellem 0,8 pct. og 1,1 pct. omkring en time før den amerikanske børsåbning.

Torsdag har investorerne også kunne følge med i nye udtalelser fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

Ifølge Bloomberg News siger han, at den amerikanske økonomi meget vel allerede kan være i recession, men at centralbanken vil gøre sit for at sikre, at opsvinget derefter bliver så kraftigt som overhovedet muligt.

Forud for børsåbningen er der også kommet nyt om antallet af nytilmeldte ledige i USA.

I alt 3.283.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det er det højeste niveau, siden statistikken blev indført i 1960'erne.

Det var samtidig markant flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 1,7 mio. nye ledige.

SMYKKEKÆDE STÅR TIL STOR STIGNING

Den amerikanske smykkekæde Signet står til at gå imod den generelle stemning på aktiemarkedet torsdag, da selskabets aktie sendes op med 18,6 pct. i det amerikanske formarked.

Signet, der er blandt Pandoras kunder, kom ud af fjerde kvartal af 2019/20 med resultater, der oversteg forventningerne blandt analytikerne, rapporterer Bloomberg News.

Omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år, steg 2,3 pct. mod estimeret 1,1 pct. i månederne november, december og januar, inden coronaudbruddet fik fat i USA.

Toplinjen landede på 2153,3 mio. dollar mod 2154,7 mio. dollar i samme periode regnskabsåret før. Det ordinære resultat per aktie blev samtidig 3,67 dollar mod estimeret 3,50 dollar.

Signet offentliggør ikke forventninger til 2020/21 som følge af den usikkerhed, der er relateret til det globale udbrud af coronavirus.

Som følge af virusudbruddet vil de samlede investeringer dog blive skruet ned, oplyser smykkekæden.

FDA-GODKENDELSE SENDER BRISTOL-MYERS LIDT OP

Der er også udsigt til fremgang for medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb, der har fået godkendt midlet Zeposia til behandling af voksne med multipel sklerose af den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA.

Godkendelsen betyder ifølge Reuters, at Bristol-Myers Squibb nu kommer ind på et yderst lukrativt marked, hvor rivaler har registreret blockbuster-salg.

Lanceringen forsinkes dog af udbruddet af coronavirus, der siden december har spredt sig fra Kina til stort set hele verden.

I formarkedet stiger aktien 1,7 pct.

MICRON OG FORD GÅR HVER SIN VEJ

Den amerikanske producent af halvledere Micron Technology bliver også belønnet med en stigning på 4,8 pct. i formarkedet torsdag, efter at koncernen trods tilbagegang overraskede med et stærkere end ventet andet kvartal og en solid prognose onsdag efter børslukketid.

Micron venter en omsætning i sit tredje kvartal på mellem 4,6 og 5,2 mia. dollar - svarende til et midtpunkt på 4,90 mia. dollar.

På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 4,88 mia. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Den amerikanske bilkæmpe Ford falder omvendt 4,5 pct. i formarkedet, efter at selskabet onsdag aften fik sænket sin langsigtede kreditvurdering hos Standard & Poor's til junk-status.

Imidlertid er udsigterne for vurderingen sat op til "stabile" fra "negative".

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder