USA/tendens: Stærke inflationstal giver udsigt til nye fald

Udgivet den 14-02-2018  |  kl. 14:57  |  

Der er lagt op til en negativ åbning, når investorerne onsdag møder på arbejde på Wall Street i USA.

Futures for de tre ledende amerikanske indeks viser fald på 1,0-1,2 pct. omkring 40 minutter inden åbningen.

Det sker, efter at der onsdag eftermiddag er blevet offentliggjort overraskende stærke inflationstal for januar.

Forbrugerpriserne steg 2,1 pct. i januar sammenlignet med samme måned sidste år, og det var mere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet prisstigninger på 1,9 pct.

Tallene har været mere imødeset end normalt, fordi de seneste uger har været præget at store udsving på aktiemarkedet, hvor frygt for en kraftig stigning i inflationen har presset aktiekurserne efter en lang periode med stor fremgang.

Aktieinvestorernes frygt for stigende inflation blev udløst af den seneste officielle amerikanske jobrapport, der viste en højere vækst i lønningerne end forventet, hvilket peger i retning af højere inflation.

Før tallene blev offentliggjort viste futures for Nasdaq, Dow Jones og S&P 500 små stigninger på mellem 0,4 pct. og 0,6 pct.

DANSK TOPDIREKTØR UNDER PRES I USA

Det store amerikanske handelsselskab Bunge kan komme i et negativt fokus, når børserne åbner. I spidsen for selskabet, der handler med råvarer som korn, frø og sukker, sidder danske Søren Schrøder som administrerende direktør.

Han og selskabet har onsdag fremlagt det dårligste regnskab siden finanskrisen, skriver Bloomberg News. Det skaber et pres på direktøren for at lave en turnaround eller finde en køber af selskabet.

Indtjeningen per aktie landede i 2017 på 67 cent, hvilket skal sammenlignes med en indtjening i 2016 på 1,70 dollar. Den lave indtjening var mindre end selv det laveste estimat fra analytikerne ifølge Bloomberg News.

Aktien falder 5,7 pct. til 75 dollar i det amerikanske formarked.

MEDICINKONCERN KØBER KRÆFTMEDICIN

Den amerikanske medicinalkæmpe Bristol-Myers Squibb har købt rettighederne til den eksperimentelle kræftmedicin NKTR-214 af biotekselskabet Nektar Therapeutics for 2,8 mia. dollar.

Medicinen ser ud til at virke godt sammen med Bristol-Myers' egen bestsellermedicin Opdivo. Den første milliard får Nektar nu, mens de resterende 1,78 mia. dollar kommer, når resultaterne begynder at vise sig, skriver Bloomberg News.

Bristol-Myers fortalte samtidig, at selskabet agter at købe aktier i Nektar for 850 mio. dollar.

Bristol-Myers falder med 0,8 pct. til 63,38 dollar i formarkedet.

Sent onsdag kommer IT-kæmpen Cisco med regnskab, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News venter en indtjening per aktie på 0,59 dollar.

Det forventes, at omsætningen i selskabet vil vokse for første gang i otte kvartaler, efter at selskabet, der blandt andet laver routere til trådløst internet, har sendt flere nye produkter på gaden, der kan bidrage til væksten.

Aktien falder i formarkedet med 0,6 pct. til 41 dollar.

/ritzau/FINANS

Mathias Hagemann-Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,53%
 
15:04:01

 
2,42%
 
15:04:01

 
-0,13%
 
15:04:01

 
-2,34%
 
18/01/19

 
-4,84%
 
15:04:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder