USA/tendens: Tøvende fremgang frem mod fredagens jobrapport

Udgivet den 06-06-2024  |  kl. 13:40  |  

Onsdagens signifikante optimismen i det amerikanske aktiemarked synes lidt afdæmpet frem mod åbningen af en nye handelsdag i New York torsdag eftermiddag.

Handlen med futures for de store, toneangivende aktieindeks er uden entydig retning med et sporadisk plus til S&P 500-futuren, et tab for futuren for de tungeste aktier Dow Jones-indeks på 0,1 pct., og et plus for futuren for det teknologidominerede Nasdaq-indeks på lige over 0,1 pct.

Den nølende stemning indfinder sig efter en fremgangsrig onsdag, hvor det teknologitunge Nasdaq-indeks steg 2,0 pct. til rekorden 17.187,90, mens S&P 500-indekset blev løftet 1,2 pct. til rekorden 5354,03. Dow Jones-indekset endte 0,3 pct. højere uden nogen rekord.

JOBRAPPORT I FOKUS

Mens de europæiske kolleger har rettet opmærksomheden mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, har de amerikanske handlere ifølge nyhedsbureau Reuters fokus på fredagens amerikanske jobrapport og dens mulige indflydelse på den amerikanske centralbank Federal Reserves rentebeslutninger.

Rapporten ventes at vise en stigning i skabelsen af nye job uden for landbruget i maj til 185.000 fra 175.000 nye job måneden før, og udviklingen i timelønningerne ventes at vise en stigning på 0,3 pct. på månedsbasis mod en stigning på 0,2 pct. i april.

Et forvarsel om tilstanden på det amerikanske arbejdsmarked fik handlerne allerede onsdag, da job-rapporten fra ADP viste en skuffende jobskabelse på 152.000 i maj sammenlignet med økonomernes forventning på 175.000. Og torsdag eftermiddag kommer endnu en forløber for jobrapporten med nye data for antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge. Her ventes et nærmest uændret antal på 220.000.

TEKNOLOGI

Den tydelige fremgang for de amerikanske aktier onsdag var i særlig grad domineret af de store teknologiaktier, som reagerede positivt på faldende rente. Blandt dem var chipproducenten Nvidia, der har været synonymet med kunstig intelligens, og som steg 5,2 pct. til rekorden 1224,40 dollar. Dermed præsterede selskabet en markedsværdi på 3012 mia. mia dollar og passerede dermed Apple som det mest værdifuld selskabet lige efter Microsoft, som onsdag nåede en markedsværdi på 3151 mia. dollar.

I formarkedet torsdag stiger Nvidia 2,0 pct., Apple viger marginale 0,1 pct. og Microsoft taber 0,3 pct.

POSITIVT UDVIKLING FRA PRODUCENT AF SPORTSTØJ

Blandt de mere selskabsspecifikke bevægelser ses i formarkedet et plus på hele 8,8 pct. til Lululemon Athletica, som producerer sportstøj. Aktien stiger efter et regnskab for første kvartal, der overrasker positivt både på top- og på bundlinjen efter fremgang på de kinesiske marked.

Regnskabet fra lingerikæden Victoria's Secret er derimod en skuffelse både med hensyn til omsætning og til overskud, og aktien taber 0,1 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder