USA/tendens: Udsigt til små udsving efter bedre end ventet jobrapport

Udgivet den 05-03-2021  |  kl. 14:48  |  

De amerikanske aktieindeksfutures peger fredag mod små stigninger efter en renteplaget uge, hvor de tre seneste dage har budt på fald.

Med knap en time til, at handlen skydes i gang i New York, ligger futures med små udsving omkring nullet.

De amerikanske aktiemarkeder blev torsdag sendt yderligere ned, efter at den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, i en imødeset tale torsdag aften indtog en afventende holdning til inflationsfrygten.

Det fik renterne til at tage endnu et hop, og den tendens er fortsat fredag efter en langt bedre end ventet jobskabelse i jobrapporten for februar.

Jobskabelsen uden for landbruget steg i februar med 379.000, hvor økonomerne ventede en jobskabelse på 198.000.

Det løfter renten på den tiårige amerikanske statsobligation til 1,61 pct. fra 1,57 pct.

De stigende renter har øget bekymringerne om værdiansættelserne, og det har i de seneste dage lagt pres på teknologiaktierne, hvor Nasdaq 100-indekset er faldet med tæt ved 10 pct. siden toppen i midten af februar.

- Udsalget i teknologiaktierne afspejler gevinsthjemtagningen efter den seneste merpræstation. Med et længere perspektiv ser vi stadig potentialet for højere end gennemsnitlig vækst i sektorer, vi tror er den næste store ting, såsom fintech, greentech, healthtech og områder, der bliver hjulpet og accelereret af udrulningen af 5G-teknologi, siger Mark Haefele, investeringschef hos UBS Global Wealth Management, til Bloomberg News.

OLIESELSKABERNE LIGGER TIL AT FORTSÆTTE FREMGANGEN

Olieprisen fortsætter sin fremgang, efter at Opec+ torsdag eftermiddag meddelte, at den ikke vil øge produktionen lige nu. Her var forventningerne i markedet, at sammenslutningen af olieproducerende lande og allierede ville åbne for hanerne.

Det gav torsdag stigninger til oliegiganten Exxon Mobil på 3,9 pct. og 9,2 pct. til Diamond Energy. Fredag i formarkedet indikeres de to aktier op med henholdsvis 2,1 og 3,4 pct.

BROADCOM LEVERER OPLØFTENDE REGNSKAB - MEN AKTIEN INDIKERES NED

Der var ventet et bedre chipsalg hos Broadcom i koncernens første kvartal på baggrund af den store efterspørgsel på nye iPhones, som halvlederproducenten er underleverandør til.

Det blev dog ikke helt så godt, og derfor falder aktien med 0,9 pct. i fredagens formarked. Det til trods for en bedre bundlinje og prognose over konsensus.

Omsætningen steg i perioden 11 pct. til 6,66 mia. dollar mod ventede 6,62 mia. dollar. Her endte salget af halvledere, altså chips, på 4,91 mia. dollar mod spåede 4,93 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Analytikerkorpset er over en bred kam tilfredse med regnskabet, hvor Morgan Stanley pointerer, at Broadcom fortsætter med at levere på et højt niveau, hvilket afspejles i den sektorledende indtjeningsevne og de frie pengestrømme.

COSTCO RAMT AF SVAG INDTJENING

Costco indikeres 1,2 pct. lavere, efter at den amerikanske detailvaregigant i det forskudte andet kvartal har leveret en skuffende indtjening på 2,14 dollar per aktie, hvor analytikerne havde ventet 2,45 dollar per aktie.

Den skuffende indtjening skyldes ifølge finanshuset Stifel en lavere bruttomarginal, hvilket primært tilskrives lavere marginer på salg af brændstof og højere udgifter til administration, salg og markedsføring.

GAP INDIKERES HØJERE EFTER OPTIMISTISK TONE

Den amerikanske tøjkoncern GAP går frem med 3,2 pct. i fredagens formarked, selv om salgsudviklingen i fjerde kvartal skuffede. Topchef Sonia Syngal slog nemlig en optimistisk tone an og forventer fornyet forbrugerinteresse, når samfundet i USA åbner op.

- Vi er meget optimistiske. Vi tror, der vil komme denne her påfugle-effekt, når folk kommer ud fra covid-19, siger hun i et interview med Dow Jones Newswire.

Kursfremgangen sker til trods for, at den underliggende vækst i salget i den forgangne periode skuffede. Faktisk var det kun inden for det ellers kriseramte mærke Banana Republic, at det gik bedre end ventet - ved ikke at falde helt så meget som frygtet.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder